Cei 10 paşi ai maratonului

20/07/2011 | Autor: | Posted in Sport si Recreatie

1. Bucură-te de pregătire

Maratonul este o întrecere cu tine însuţi şi cu alţi mii de participanţi. În antrenamentul de pregătire există faze în care ţi se pare că poţi să-ţi iei zborul dar în acelaşi timp şi momente dificile în completarea paşilor de pregătire. Dar nu este vorba despre cel mai bun timp sau senzaţii unice date de depăşirea limitelor. Reuşita contează. De aceea nu este importantă încărcarea extremă la efort, ci mai ales pregătirea constantă. Veţi deveni în timpul pregătirii mai activ, mai răbdător, echilibrat, mai liniştit, mai uşor. Vor fi momente senzaţionale, trăite doar de cineva care aleargă 2 ore prin peisaj şi care dintr-o simte că are din nou putere…bucuraţi-vă de lucrul acesta.

2. Începutul este uşor, trebuie doar să alergaţi…

Alegeţi un nivel de antrenament care să fie acceptabil ca solicitare, astfel încât să puteţi purta o discuţie în timpul alergării. Antrenamentul de alergare maraton trebuie să fie uşor provocator dar în nici un caz să fie resimţit ca o piatră (epuizant).

Dacă deja alergaţi de un timp aveţi grijă să păstraţi regulat un ritm de minim 3 alergări pe săptămână.
Dacă sunteţi începător, porniţi primele antrenamente cu mers, şi când sunteţi încălziţi începeţi cu paşii de alergare. Chiar şi mersul este eficient într-o anumită măsură pentru cei cu capacitate de efort iniţială mai redusă.
Nu aveţi nevoie de un plan fix. Dar trebuie să ştiţi că totul contează. Cel mai important este să vă antrenaţi şi să vă creşteţi capacitatea de efort aerob (efort continuu, de intensitate medie mai mult de 30 min).

Citeste mai departe aici!

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 1 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns