Cele mai potrivite jucarii de copii in functie de varsta

posted in: Jucarii | 0

De fiecare data cand ne hotaram sa cumparam jocuri de copii sau jucarii, ne gandim sa fie cea mai buna alegere pentru cel mic, in functie de varsta lor. http://www.bebebucovina.ro/articole/siguranta.html

Pentru fiecare bebelus si copil avem o gama variata pe piata de unde sa alegem . Fara cateva informatii necesare, o sa ne fie si mai greu sa luam o decizie.

Pentru bebelusi,  cei care au pana in 6 luni, cele mai potrivite jucarii sunt cele la care ajung singuri, care pot fi tinute cu manuta, care fac zgomote si pot fi bagate in gura. Toate trebuie sa aiba o textura moale si sa fie foarte colorate.  Cutiutele muzicale sunt si ele potrivite sau jucariile care se pot misca singure, oglinzile care nu se sparg, jucariile cu senzori.

Bebelusii intre 6 si 9 luni incep sa se miste peste tot si sa rosteasca primele silabe. Cele mai potrivite jucarii sunt papusile, masinutele din plastic sau lemn, jucariile care pot fi luate si mutate,  ca farfuriile de plastic, mingile, obiectele cu care se poate construi: cuburile din lemn si nu in ultimul rand obiecte mai mari care le pun muschii in miscare: jucarii de impins sau tras si jucarii moi,  peste care se pot urca.

Copii intre 1 an si 2 ani sunt extrem de curiosi si mai independenti. Ei isi folosesc mult mainile pentru a ajunge la orice isi doresc si prin urmare sunt indicate jucariile de tip instrumente muzicale, puzzle-uri, jucariile care se pot conduce, cele care le dezvolta creativitatea si echipamentele casnice.

Ca jucarii educative, care ii stimuleaza sa experimente si sa descopere, se pot incerca: hainele de imbracat papusi, cuburile, eroii de desene animate sau benzi desenate, pentru a pretinde ca sunt altcineva, jocurile care implica putina aventura: ferme, castele, casute de papusi, bucatarii colorate, carti.

Copii intre 2 si 3 ani au nevoie de jucarii mai interesante, care se pot juca in mai multe persoane. Este varsta cand includ alti copii in joaca lor. Seturile de constructii, cartile potrivite varstei lui, jocurile de memorie, toate obiectele care pot fi duse afara cu echipamentul necesar pentru a se juca in exterior, sunt cateva idei.

Intre 3 si 6 ani, copiii sunt extrem de activi si le place sa ia rolul oamenilor adulti. Isi folosesc foarte mult imaginatia si invata sa relationeze cu ceilalti copii, pregatindu-se pentru scoala. Cum majoritatea dintre ei merg la gradinita, vorbesc foarte mult cu ceilalti de varsta lor si pun multe intrebari. Impart jucariile cu prietenii lor, astfel incat obiectele care implica sa construiasca sunt ideale, puzzle-urile mai mari de 20 de piese, hartiile si culorile, plastelina, instrumentele muzicale, cartile, CD-uri si DVD-uri cu muzica si uneori si calculatorul.

Lumea copiilor se modifica de la an la an. Odata cu inceperea scolii si jocurile si jucariile se schimba.  Intre 6 si 9 ani, cei mici apreciaza activitatile care-i implica si pe ceilalti copii. Echipamentul de sport devine necesar, alaturi de o minge, bicicleta, role, jocuri video sau electronice, jocuri de societate si de strategie, cartile de citit.

Implicati-va in jocurile lor inca de la primii ani de viata pentru a-i ajuta sa descopere lumea si sa se cunoasca.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *