Cererea pentru biletele de avion in Kenya a scazut dramatic

posted in: Vacante | 0

Ultimele cercetari in domeniul turismului au relevat faptul ca cererea pentru bilete de avion spre Kenya a scazut cu aproximativ 60% in anul 2011.

Ceea ce era pana acum o destinatie exotica, incitanta, pentru oamenii de afaceri extravaganti ce isi doreau o vacanta speciala, acum Kenya se afla printre destinatiile cu cei mai putini turisti in 2011.

Raportul studiului realizat de Hayes si Jarvis arata cum rata mare a infractionalitatii din Kenya ii face pe majoritatea turistilor sa renunte la aceasta destinatie de vacanta. Cele mai recente evenimente petrecute in Kenya au dus la moartea a 6 persoane in orasul Nairobi, dupa o serie de explozii care pana in acest moment nu au reusit sa fie explicate.

In vara anului trecut, un cuplu care isi petrecea vacanta pe o plaja din Kiwayu a fost rapit de somalezi, iar sotul femeii, in varsta de 57 de ani, a fost ucis.

Scaderea cererii numarului de bilete de avion catre Kenya a fost de aproximativ 58%, dupa cum releva studiile efectuate de cercetatorii Hayes si Jarvis, dar nu este singura destinatie din regiune care a avut astfel de scaderi. Alaturi de Kenya, si zona Africii de Sud si Tanzaniei au inregistrat de asemenea scaderi ale numarului de turisti, iar situatia pare sa nu se remedieze nici pentru vara lui 2012.

Turistii care au renuntat la achizitionarea de vacante in destinatiile din Africa, par sa se fi orientat acum la zone precum Caraibe sau Republica Dominicana. Rezervarile de la companiile aeriene pentru zona Caraibelor au crescut cu 37%, iar raportarile pentru Republica Dominicana sunt spectaculoase, inregistrandu-se cresteri de 800%.

Printre destinatiile care au inregistrat cresteri ale numarului de cereri se afla si Mexic (Cancun) unde in ultimele 12 luni vanzarile cu crescut cu 258 de procente. Urmatoarea destinatie la mare cautare in prezent este Egipt cu 112%, in timp ce vanzarile pentru Ski Lanka au scazut cu 43 de procente comparativ cu perioada similara anterioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *