Certificatul FSSC 22000 pentru securitatea alimentelor – studiu de caz

posted in: Servicii | 0

Eurofragance, o intreprindere dedicata conceperii si fabricarii de parfumuri si de arome, inovatoare prin introducerea gamei sale de produse in distribuitoarele automate, a obtinut certificarea noului standard de siguranta a alimentelor FSSC 22000 pentru dezvoltarea de arome alimentare.

Certificarea Sistemului de Siguranta Alimentara FSSC 22000 (vezi informatii despre procesul de certificare FSSC 22000) reprezinta un protocol specific industriei produselor alimentare la nivel mondial, dovedindu-si importanta nu numai prin prisma sanatatii publice, ci si prin impactul sau asupra comertului international. Eficient si armonizat, sistemul de siguranta al alimentelor ofera posibilitatea de a garanta siguranta si adecvarea tuturor alimentelor implicate in lantul alimentar.

In acest scop a fost elaborat acest standard FSSC care se bazeaza pe standardul recunoscut international ISO 22000 si pe programele preliminare ale specificatiei PAS 220. FSSC 22000 a fost dezvoltat de Fundatia pentru Certificarea Sigurantei Alimentelor, o organizatie infiintata in anul 2004.

Initiativa Globala pentru Siguranta a Alimentelor (GFSI), cel mai influent grup de interese pentru companiile din sectorul comercializarii de alimente, a recunoscut in mod oficial Certificarea Sistemului de Siguranta Alimentara FSSC 22000.

“Pentru noi, aceasta certificare FSSC 22000 este o expresie foarte importanta a angajamentului pe care ni l-am luat fata de siguranta alimentelor. Ne straduim cu totii sa fim colaboratori de incredere ai clientilor nostri si de aceea incercam sa ne imbunatatim continuu sistemul operativ cu scopul de a atinge excelenta in toate procesele de productie,” au declarat surse din cadrul companiei Eurofragrance.

Eurofragance este o companie spaniola infiintata in 1990, specializata in dezvoltarea si fabricarea de parfumuri si de arome, reprezentand o echipa tanara si dinamica de profesionisti care acorda o deosebita atentie satisfactiei clientilor din 60 de tari.

Sistemul de management integrat implementat de Eurofragrance imbina standardele certificate ISO 9001:2008 (managementul calitatii), ISO 14001:2004 (managementul mediului), FSSC 22000 (managementul sigurantei alimentare) si OHSAS 18001:2007 (managementul sanatatii si securitatii ocupationale). Un organism extern de certificare ISO efectueaza in mod regulat inspectii si audituri ale acestui sistem de management integrat pentru a confirma conformitatea cu toate aceste standarde.

FSSC 22000 pentru Siguranta alimentara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *