Chitara – Placere si armonie in viata dumneavoastra

16/11/2015 | Autor: | Posted in Muzica

Daca sunteti pasionati de muzica si va doriti un instrument de o calitate si finete superioara, va recomandam sa incercati chitarele de pe site-ul www.muzicastore.ro, acolo unde muzica prinde viata.

Poate nu v-ati gandit niciodata cat de importanta este muzica in viata dumneavoastra, chitara fiind cel mai  bun remediu pentru a va readuce starea de bine.

Chitara, potrivita oricarui stil

Chitara sau ,,ghitara” este un instrument muzical ce face parte din categoria instrumentelor cu coarde ciupite. Aceasta are la baza o cutie de rezonanta in forma cifrei opt, prezentand doua fete plane. De obicei, chitara cuprinde 6 corzi fabricate din nailon sau otel, iar pentru obtinerea sunetului acestea trebuie sa fie ciupite sau lovite. Ea este utilizata, atat in muzica blues, country, folk, flamenco, cat si in muzica jazz, rock si pop.

Tipurile de chitare se clasifica in functie de:

  • Numarul de corzi;
  • Existenta tastelor;
  • Registratie;
  • Modalitatea de amplificare a sunetului.

Chitara – instrument popular

In zilele noastre, chitara a ajuns sa aiba un potential expresiv deosebit. Popularitatea acestui instrument, intr-un mod paradoxal, il face sa fie subapreciat.  Marea majoritate a chitaristilor amatori dau senzatia ca acest intrument muzical este prea usor de abordat si ca ii lipseste gradul de complexitate. De retinut este faptul ca, la inceputurile chitarei, aceasta avea corzile confectionate din intestine de animale sau matase. La inceput chitara avea in dotare doar patru corzi, pentru ca mai apoi, in Italia sa apara si modelul cu cinci corzi. La inceputul secolului al XIX-lea chitara a ajuns aproximativ la forma ei din prezent. In anul 1850, chitaristul spaniol Antonio Torres a modificat forma instrumentului si l-a adus la o forma care facea ca sunetul obtinut sa fie mult mai placut.

Amintiri din lumea muzicii

De-a lungul timpului au fost sesizate mai multe instrumente care se aseamana cu chitara, cea mai veche asemanare avand cca. 5000 ani. Prima chitara cu sase corzi a aparut in Spania ca rezultat al unui proces indelungat de evolutie.

Un prim aspect de care trebuie sa tinem cont este acela ca exista, atat chitare cu 6 corzi, respectiv modelul standard, cat si chitare care prezinta 4 corzi, ba chiar unele dintre ele ajungand la 18 corzi. Mai mult decat atat, datele spun ca cel mai vechi instrument care seamana cu o chitara a fost descoperit in Turcia si dateaza inca din anul 1300 i.H..

Se vehiculeaza ca marele compozitor Franz Schubert a compus muzica lui de pe o chitara pe care o tinea atarnata cu ajutorul unui carlig agatat chiar deasupra patului sau, deoarece acesta nu si-a putut permite un pian.

In concluzie, putem spune ca odata cu trecerea timpului, chitara a cunoscut mai multe modificari, incepand de la forma acesteia, pana la numarul si metodele de confectionare a corzilor, precum si sunetul acesteia. De aceea, va invitam sa accesati site-ul www.muzicastore.ro , in care va punem la dispozitia dumneavoastra o gama larga de chitare. Va asteptam in locatia noastra din Bucuresti, str. Ion Campineanu nr. 26 pentru a testa live instrumentele muzicale si a va decide asupra chitaeri care vi se potriveste.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 11 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?