Ciobanesc Romanesc Carpatin

Ciobanescul Carpatin, are privirea si atitudinea, in unele momente de furie care ar descrie o fiara, in adevaratul sens al cuvantului, datorita faptului ca prin felul sau de viata, tinut departe de societate si neavand tangente dese cu societatea omeneasca, avand lupta vesnica cu animalele salbatice, dornice de a pradui, singurul care la imblanzit a fost pastorul care la cunoscut in intregime simtindu-i blandetea, curajul si voinicia acestei rase, reusind sa il transforme intr-un pazitor neobosit al turmei sale si al persoanei sale proprii, devenind un excelent caine de paza si protectie, un prieten adevarat, care isi dedica viata trup si suflet.

Rasa de Caini Ciobanesc Romanesc Carpatin este un animal masiv, de talie mare, fiind folosit de ciobanii din Muntii Carpati, acestia fiind ciobanii romani, traditia pastrandu-se de multe secole, pentru paza turmelor, apararea lor personala, atat impotriva raufacatorilor cat si impotriva rapitoarelor mari.

Este un caine calm echilibrat, cu un aspect fizic robust, rezistent, irezistibil la atac si aparare. Principala impresie este ca ciobanescul romanesc carpatin este un caine impunator si viguros, foarte agresiv la nevoie, avand corpul cu osatura puternica, cu parul bogat si un comportament de retinut.

Carpatinul este atat calm, cat si devotat stapanului pana la sacrificiu, deoarece nu cunoaste frica, se lupta chiar si cu ursul, rasul, lupul fiind un grozav aparator al turmelor si stapanului sau.

Principalele defecte sunt prezenta elementelor morfologice ale acestei rase, cum ar fi prognatism hipognatism, dimensiunea depasind 5 mm, mai are unele lipsuri dentare ale unor incisivi, molari, canini, dar si cateodata la unele exemplare avand talia sub 60 cm la masculi si sub 57 cm la femele.

Cainele Ciobanesc Romanesc Carpatin este ideal pentru curte sau pentru stana cu oi, avand un aspect foarte frumos, asemanator lupului.

Descrierea principala:

– Coada este inserata destul de sus, ajungand pana in dreptul jaretului, in timpul cand animalul este in repaus atarna in jos, avand varful usor curbat, iar in momentul in care cainele este in actiune coada este ridicata in drept cu spatele, sau mai bine spus la nivelul spatelui, insa ea nu este niciodata incovoiata.

– Parul acopera tot corpul intr-un mod abundent, cu exceptia membrelor anterioare si ale capului, acesta fiind scurt si neted.

– Culoarea acestei rase cea mai frecvent intalnita este foarte asemanatoare cu cea a lupului, in toate nuantele, avand adeasea o masca neagra pe bot si foarte des marcaje albe pe unele zone ale corpului cum ar fi capul, pieptul si membrele.

– Talia in general este de o inaltime minima la masculi de 65 cm, iar femelele de 62 cm.

Aceasta rasa populara de Ciobanesc Romanesc Carpatin iti intra la suflet neconditionat in momentul in care il vezi. Este un caine ce exprima puterea, care pastreaza istoria poporului nostru, ajungand in cea mai profunda coarda a sufletelor noastre. Aspectul sau izbitor cu lupul, ne poate inspira faptul ca aceasta specie de canine, este un descendent al lupului, fiind foarte multe controverse in prinvinta aceasta.

Daca doriti sa va achizitionati aceasta rasa de caine intr-un apartament, trebuie sa luati in vedere faptul ca trebuie plimbat destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.