Cititul iti schimba felul in care gandesti si te conduce spre succes

Smartphone-urile ne-au oferit multe lucruri pentru care suntem recunoscatori: o modalitate convenabila de a pastra legatura cu rudele indepartate, shopping in deplasare, filtrele Snapchat, apliicatii inedite dar, cu toate acestea, exista si dezavantaje care provin dintr-un consum excesiv.

Odata cu aparitia telefoanelor smartphone, media atentiei umane a scazut considerabil. Capcanele tehnologiei omniprezente sunt abundente. In plus fata de efectele asupra atentiei, capacitatea noastra de a focaliza este scazuta, abilitatile noastre de scriere se diminueaza si, spre deosebire de toate acestea, traim in mod colectiv un atac de panica constant din cauza stresului de a fi permanent conectat.
Din fericire, exista un remediu foarte simplu pentru toate aceste deficiente: cititul.

Iata modalitatile prin care lectura va poate imbunatati perspectivele de cariera:

1. Iti ofera o minte mai clara
Studiile au constatat ca lectura poate ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Cand citim, se stimuleaza zonele creierului pe care alte metode de divertisment nu le pot atinge.

Cercetatorii de la Universitatea Stanford au descoperit ca citirea creste fluxul de sange in diferite zone ale creierului si ofera creierului antrenament.

2. Te elibereaza de stres
Stresul face parte dintr-o viata profesionala activa. Indiferent cat de meticulos este planificatorul tau sau cum ti-ai structurat ziua, vei avea zile rele si te vei gasi stresat la sfarsitul zilei.

In loc sa va intoarceti la un pahar de vin si la spectacolul de televiziune preferat cand ajungeti acasa, luati o carte in schimb. Studiile arata ca lectura poate reduce stresul cu 68%. Trebuie remarcat faptul ca cercetatorii examineaza persoanele care citesc carti si nu ziare!

3. Acces la educatie
Un alt studiu a analizat obiceiurile oamenilor de succes. In timp ce directorii bogati studiati provin din medii diferite si au gasit succes pe diferite piete, toti au impartasit un lucru in comun – lectura.

Bill Gates citeste o carte pe saptamana, in timp ce Warren Buffett citeste intre 600 si 800 de pagini in fiecare zi! Elon Musk a dezvaluit odata ca educatia sa asupra rachetelor spatiale a venit in primul rand din lectura.

In timp ce unii antreprenori aleg sa citeasca romane, studiul a constatat ca oamenii de afaceri erau foarte selectivi in legatura cu materialele lor de lectura. Antreprenorii preferau sa citeasca carti non-fictive si educationale, demonstrand o pasiune specifica pentru autobiografiile altor oameni de succes.

Desi exista multe lectii de invatat din carti, nu exista nici o indoiala ca a citi este o provocare. O carte poate indruma pasii spre succes si spre implinire, atat in cariera, cat si in viata personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *