Coltul de rai al Romaniei

posted in: Obiective turistice | 0

Cazanele Dunarii un mic sector al Dunarii de pe teritoriul tarii. Acestea au o lungime de 9 kilometri, iar in unele locuri fluviul Dunarea se ingusteaza foarte mult ajungand la 230 de metri indreunand navigatia. Pe timp de vara, Dunarea este foarte linistita iar fiindca este inconjurata de pereti verticali si stancosi inalti cu sute de metri o face sa fie mult mai interesanta. Turistii din lumea intreaga vin aici mai ales pentru peisajele si frumusetea pe care o ofera la orice pas facut.

In ultima perioada, activitatea turistica din Romania a inceput sa se dezvolte foarte mult iar cu aceasta ocazie Clisura Dunarii a inceput sa fie si mai cunoscuta. In aceasta zona exista o mare varietate de conditii foarte bune cazare si o multime de posibilitati de relaxare impreuna cu familia. Este destinatia perfecta in fiecare sezon al anului.

Prima data si prima data, proprietarii de pensiuni si vile s-au straduit ca sa ofere cele mai bune servicii de cazare si de masa, iar dupa ce timpul a trecut acestia s-au dat seama ca turistii vor mult mai mult decat atat asa ca au inceput sa le umple timpul tuturor care se opresc aici, pentru a-si petrece minivacanta, cu diverse activitati de relaxare si atractive. In momentul de fata plimbarile cu barca prin Cazanele Dunarii sunt cele mai cautate de catre turisti.

In total, in Clisura Dunarii si-au facut aparitia in jur de 30 de pensiuni care au o capacitate totala de 800 de locuri de cazare. Orice vizitator trebuie neaparat sa viziteze Cazanele Mari, Cazanele Mici, Tabula Traiana, chipul lui Decebal cioplit in stanca, Manastirea Mraconia si ruinele cetatii Tricule.

Cazanele Mari au in total o lungime de aproximativ 4 kilometri si se afla intre masivele Ciucarul Mare care este situat pe teritoriul Romaniei si Veliki Strbac care se gaseste pe teritoriul Serbiei. Cazanele Mici se intind pe o lungime de 3 kilometri si au fost amplasate de catre natura chiar intre masivele Ciucarul Mic de pe teritoriul Romania si Mali Strbac de pe teritoriul Serbiei.

Golful Mraconia e un colt de Eden care iti va ramane in minte pe o perioada mare de timp. Tot prin zona, in jurul comunei Eselnita, se gaseste si cea mai mare sculptura din intreaga Europa, iar pentru asta trebuie neaparat sa luati barca. Va fi o calatorie pe cinste.

Dupa cum se observa mai toate fotografiile facute de turisti se afla chipul lui Decebal sculptat in stanca de pe malul batranului fluviu, Dunarea. Aceasta a fost conceputa si a fost sculptata la ordinul omului de afaceri Iosif Constantin Dragan care tot el a finantat in totalitate la finalizarea acesteia intre anii 1994-2004. Este un monument fantastic care ne faca sa ne mandrim cu el.

La imensa lucrare au lucrat in jur de 12 scupltori alpinisti iar durata de finalizare a acestuia atunut 10 ani. Chiar vizavi de acest monument se afla vestita Tabula Traiana, care a fost ridicata de Traian pentru a marca marsul trupelor imperiale romane spre Dacia. Aceasta este fixata foarte bine pe o stanca si au fost scupltati doi delfini plutind dar si un vultur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.