Comunicat de presa Komatsu

posted in: Comunicate de presa | 0

Povestea de succes Komatsu

Compania Komatsu este o companie publica, cu sediul in Tokyo, Japonia, compusa din Komatsu Ltd. si alte 187 de companii. Insasi numele de Komatsu este preluat dupa orasul japonez cu acelasi nume.
Aceasta companie are cunoscuta in utilajele grele dar si prin faptul ca este cel de-al doilea cel mai mare producator de utilaje grele pentru constructii si minerit din lume, după Caterpillar.
Castigurile companiei, cele de peste 70 la suta, se datoreaza vanzarilor de echipamente cum sunt: buldozerele, excavatoarele, autobasculantele, concasatoarele, grederele si incarcatoarele.
In prezent, compania Komatsu este cunoscuta ca fiind cea care produce cel mai mare buldozer din lume: D575.

Totodata, Komatsu produce si masini de productie si vehicule industriale, inclusiv prese de timbru, masini-unelte, stivuitoare…De altfel, se ocupa si cu categorii de productie cum sunt: prefabricarea, transportul, si echipamentele pentru logistica.

Dezvoltarea Komatsu

Fondatorul Komatsu Takeuchi Mining Co este inginerul Tashir Shiraishi in 1894, acesta fiind presedintele companiei pana in 1925. In 1917 Komatsu Iron Works produce instrumente pentru masini si echipamente pentru minerit pentru ca in mai 1921, sa devina Komatsu Ltd.

La sfarsitul anilor 1920, compania se extinde de la 121 la 742 de angajati iar in 1932 apare primul tractor agricol.

Armata japoneza apeleaza la Komatsu pentru producerea de tancuri, tractoare militare, buldozere folosite in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa razboi, compania a continuat productia cu buldozere si stivuitoare, avand un mare impact o data cu construirea dupa razboi.

In anii 1960 Komatsu si-a schimbat strategia axandu-se pe exportul in strainatate, intrand in piata americana in 1967 facand fata concurentului Caterpillar. Pentru urmatorii 20 de ani, compania s-a extins de la un producator local mic intr-un mare concurent pe piata constructiei.

Noua generatie

In 1980 are loc fuziunea dintre Komatsu si Dresser Industries rezultand Komatsu Dresser pentru echipamentele de constructii, fuziune care nu a durat mult, aceasta luand sfarsit in 1994. In 1997, ea a devenit Komatsu Sisteme de utilaje.

In 1982 vanzarile au inceput sa scada iar Tetsuya Katada era de parere ca acest lucru s-a intamplat deoarece societatea nu a fost suficient de mare sa faca fata concurentului sau, Caterpillar. Dar pe termen lung, rezultatele nu au fost de succes iar cererea pentru echipamentele pentru constructii a scazut. El a schimbat strategia incurajat directorii sa-si imagineze Komatsu ca si o companie de tehnologie. Aceasta strategie a avut succes, iar compania a crescut cu 40 la suta intre 1989 si 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.