Condusul pe timp de iarna

posted in: Hobby-uri, Turism | 0

Conditiile meteorologice pe timp de iarna pot fi impredictibile. Asigurati-va ca sunteti bine pregatiti pentru drumuri de iarna si ajustati intotdeauna viteza de conducere la conditiile existente. Abilitatile de conducere a masinii va sunt puse la incercare mai mult ca oricand.

Masina trebuie sa fie echipata corespunzator. Cauciucurile de iarna, nu numai ca va sunt de ajutor ci sunt si obligatorii, putand plati, in caz contrar, amenzi de pana la 4.000 de lei. Atat ca persoana fizica cat si ca scoala de soferi trebuie sa respectati prevederile. Anvelopele uzate sau deteriorate pot impiedica capacitatea dumneavoastra de a conduce in siguranta. Cauciucurile de iarna imbunatesc siguranta de conducere prin asigurarea unei tractiuni mai bune, controlarea franarii si manipularii autovehiculului pe timp de polei, zapada, noroi. Instalarea celor patru cauciucuri de iarna, ofera un control mai mare si stabilitate.

Asigurati-va ca bateria, radiatorul, luminile, franele, sistemul de incalzire / dezaburire, stergatoarele si sistemul de aprindere functioneaza corect. Asigurati-va ca aveti suficient lichid pentru spalat parbrizul in rezervor. Pastrati rezervorul de combustibil suficient de complet – cel putin o jumatate de rezervor este recomandata.

Fiti atenti, incetiniti, si pastrati controlul masinii- cele trei elemente-cheie de conducere pe timp de iarna, in conditii de siguranta. In functie de conditiile meteorologice si de autostrada, pastrati o distanta de siguranta intre vehiculul dumneavostra si vehiculul din fata, pentru a evita situatiile in care este posibil sa fiti nevoiti sa franati brusc, pe o suprafata alunecoasa.

Sa aveti intodeauna in masina un mic “kit de supravietuire” pe timp de iarna: raclete, lopata, nisip, lanturi de tractare, lumini de avertizare, lantern, trusa de prim ajutor, imbracaminte si incaltaminte Extra, patura, alimente non-perisabile si apa imbuteliata. Nu se stie niciodata cand puteti avea nevoie de ele, mai ales daca porniti la un drum mai lung, in afara orasului.

www.scoaladesoferi

Follow permisdesofer:

Scoala de soferi Dicu http://www.permisdesofer.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *