Construirea unei pardoseli epoxidice

posted in: Design Interior | 0

Daca doresti sa-ti protejezi pardoseala si ai inceput sa cercetezi putin pentru a vedea cateva solutii pentru aceasta problema, probabil ai auzit despre acoperirea pardoseli epoxidice. Aceasta rasina transforma pardoseala dumneavoastra, dandu-i un aspect glossy, ca de sticla. Grosimea stratului de rasina depinde de numarul stratului care sunt aplicate, iar timpul de uscare depinde de straturi si poate dura de la 3 zile la 2 saptamani. Aceasta rasina este creata cu scopul de a proteja suprafetele poroase de uzura si murdarie.

Rasina epoxidica ofera un aspect glossy tuturor obiectelor pe care este aplicata, mai ales pardoselii, asadar este folosita mai ales de catre firme in zonele accesate de multe persoane precum centrele comerciale. Poate ascunde imperfectiuni ale betonului, este rezistenta la pete si nu se deterioreaza orice ai varsa pe stratul de rasina. Poate rezista la un trafic intens de persoane si e dificil de stricat datorita rezistentei sale. In plus respinge praful si bacteriile si este foarte aderenta. Se aplica cu succes pe majoritatea tipurilor de pardoseli precum cele de beton, metal, gresie si faianta ceramica si lemn.

Un minus al acestei rasini este ca ea isi pierde calitatiile atunci cand este ciobita si necesita inlaturare. Inlaturarea rasinii de pe pardosea se face destul de greu, trebuie ciobita putin cate putin. O alta problema cu straturile de rasina este ca atunci cand este aplicat un strat mai gros de rasina, deseori se formeaza bule de aer care raman blocate in straturi. Obtinerea nuantei dorite pentru straturi este o alta problema si depinde foarte mult de sursele de iluminare din incapere. Un alt lucru negativ al rasinii este durata de uscare a ei. Pentru multe firme, inchiderea sediului timp de 3-4 zile poate fii un lucru care nu intra in discutie.

Straturile de rasina nu sunt poroase, lucru care blocheaza praful si bacteriile, insa din aceasta cauza necesita curatare continua, deoarece murdaria si praful o sa stea pe stratul de rasina pana cand aceasta este curatata. Acest lucru foace ca deteriorarea sa fie accentuata atunci cand o persoana poate calca din neatentie pe murdaria respectiva. Din fericire curatarea este usoara si rapida, efectuandu-se cu ajutorul unei maturi sau un mop. Pentru o curatenie mai in profunzime, folositi un agent de curatare cu ph neutru care va prelungi durata de viata a pardoselii. Din cauza ca este greu de inlaturat, cel mai important lucru este pastrarea ei cai noi pentru cat mai mult timpo posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *