Consultanta in alegerea echipamentului unui fotograf nunta

04/05/2018 | Autor: | Posted in Fotografie

In ultima vreme datorita expunerii de care am parte ca si fotograf de nunta, tot mai multi tineri care sunt la inceput de drum in fotografia de nunta ma contacteaza pentru a le acorda consultanta in mai multe zone ale businessului de fotografie. Insa cel mai des sunt rugat sa ofer consultanta in alegerea echipamentului potrivit pentru desfasurarea activitatii fotografice in fotografia de evenimente in general.

De aceea am hotarat ca in portofoliul meu de activitate sa includ acest serviciu care imi este solicitat destul de des, si anume consultanta in alegerea echipamentului fotografic indiferent de domeniul de activitate foto pe care cei interesati doresc sa o desfasoare. In mod special majoritatea celor care imi solicita serviciul de consultanta vin din zona de fotografie de nunta, pentru ca trebuie sa recunoastem, este unul din cele mai profitabile domenii fotografice din Romania. De aceea serviciul si consultanta in sine pe care o ofer tinerilor aflati la inceput de drum este chiar gratuita si asta pentru ca si eu la randul meu am fost la inceput si am avut nevoie de sfaturi de la un fotograf cu mai multa experienta. In schimb acest serviciu nu vine niciodata cu titlu gratuit cand este vorba de fotografi cu experienta dar din lipsa de timp nu au parghiile necesare pentru a sti foarte bine piata aparaturii de calitate.

Consultanta in general este un domeniu foarte profitabil, si cred cu tarie ca multi colegi fotografi cu experienta se pot axa pe acest domeniu in vederea imbunatatirii profiturilor afacerii de fotografie. La urma urmei este vorba de „know how” pe care cei cu experienta il avem in ceea ce priveste echipamentul de cea mai buna calitate in zona fotografiei de nunta. Pentru orice fotograf nunta este impreios necesar sa stie ce echipament sa aleaga, in schimb nu este usor sa-ti organizezi partea financiara suficient de bine incat sa te mentii in echilibru cand vine vorba de investitii vs profit.

Multi fotografi de nunta indiferent cat de multa experienta au, pur si simplu nu stiu cum sa-si organizeze partea financiara. In scopul acesta si prin acest serviciu de consultanta imi doresc sa ofer oricarui fotograf profesionist posibilitatea de a intelege cat de important este sa fi bine organizat cand vine vorba de finante si sa-ti prioritizezi achizitiile de aparatura astfel incat valoarea ta in piata sa nu scada si calitatea materialelor fotografice oferite sa se mentina la cel mai inalt nivel.

Din pacate fotograful de nunta nu este in acelas timp si business man si investitor, webdesigner, marketer si fotograf. Fiecare din aceste zone trebuie stiute catusi de putin pentru a avea un business de succes, insa sunt de parere ca fiecare stie sa faca acel lucru pentru care este cel mai bine pregatit, de aceea e bine sa lasam partea financiara in mana unui consultant financiar, partea legala in mana unui jurist, zona de promovarea in mana unui specialist in marketing si asa mai departe. La fel si cu achizitiile de echipamente pentru fotografii de nunta, trebuie avut in vedere ca poate nu cu toii ne pricepem la ce e bun pentru noi si sa fie amortizabil in timp. Cu totii ne pricepem si stim ce este cel mai bun pentru ca asa zice piata, insa o investitie gresita ne poate pune in dificultate o foarte buna perioada de timp. Iar aici vin cu un exemplu destul de simplu… un fotograf profesionist care are intr-un an maximum 20 nunti, fiecare fiind evaluata la ~700 euro, nu isi va permite matematic sa isi procure un canon 1Dx Mk2 din simplul motiv ca amortizarea acestuia este extrem de grea si ar presupune ca omul respectiv sa munceasca doar pentru aparatul respectiv. Pe cand serviciul nostru de consultanta exact asta isi doreste sa ofere. Sa ajute fotografii de nunta sa aleaga echipamentul cel mai portivit pentru bugetul si nivelul de business la care se afla.

Autor:

fotograf profesionist de nunta

This author has published 11 articles so far.

Lasă un răspuns