Copilaria si jocurile ei

posted in: Jucarii | 0

Perioada copilariei este una dintre cele mai minunate episoade ale vietii datorita inocentei, descoperirii lucrurilor noi si datorita nenumaratului timp liber.

Practic, tot timpul, atunci cand esti mic, este liber si este destinat, in cea mai mare parte, jocului, fiind ocupatia de baza. Jucariile, asemeni gadget-urilor din ziua de azi (precum telefoane mobile, laptopuri, calculatoare etc.), au evoluat foarte mult.

Daca parintii nostrii se jucau cu papusi de carpa, de paie, sau alte jucarii facute manual de catre bunicii nostrii, sau chiar de catre ei, astazi, universul copiilor nu are margini, avand posibilitatea de a cumpara jucarii la orice colt de strada. Si nu orice fel de jucarii.

Fie ca vorbim de papusi barbie, cu casuta sau fara, robotei, figurine, masini cu telecomanda, fie de jocuri pe tabla precum Monopoly, Risk, Scrabble sau chiar sah-ul sau tablele, acestea pot fi gasite sub diferite denumiri, forme, marimi, culori si evident la diferite preturi. Astazi, datorita dezvoltarii internetului si a comertului online, putem cumpara aproape orice jucarie ne dorim dintr-un singur click. Si ca tot a venit vorba de preturi jucarii, cel mai bine, inainte sa achizitionati un produs pentru copilul dumneavoastra, este sa consultati un comparator de preturi sau de reduceri pentru a vedea ce site ofera cel mai bun pret de pe piata.

Jucariile au evoluat extraordinar de mult. Daca acum 10-15 ani, o masinuta cu telecomanda era foarte mica, avea fir si nu putea sa mearga decat inainte si inapoi, astazi, puteti gasi marci celebre de masini precum Mazda RX8 sau Porche 911, controlate prin telecomanda, fara fir care vin la pachet cu un set de cauciucuri speciale pentru a putea face drift-uri pe parchet, linoleum sau oricare alta suprafata putin lucioasa.

Copiii de azi tind sa inlocuiasca jucariile clasice cu calculatorul, consolele sau telefoanele mobile cu touch screen, necunoscand frumusetea jucariilor autentice precm LEGO sau figurinele cu supereroi ca Superman, Batman sau Spiderman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *