Categorii
Obiective turistice

Costinesti, destinatie de vacanta pentru tineret si nu numai

Orasul Costinesti, cu a sa vestita plaja pentru tineret, face parte dintre principalele atractii turistice ale litoralului. Astfel, daca nu ati reusit sa rezervati din timp locuri de cazare, s-ar putea ca gasirea unor locuri libere la fata locului sa se dovedeasca o misiune dificila.

Cunoscut pentru „viata de noapte”, cu numeroase distractii si cu petreceri ce se intind pana in zorii diminetii, Costinestiul este una dintre destinatiile favorite ale tineretului.

Plaja din Costinesti se intinde pe o suprafata de 9 km, iar in statiune veti gasi numeroase oferte de cazare. Frumusetea naturii si punctele de atractie turistica recomanda, insa, Costinestiul ca destinatie de vacanta si pentru un concediu impreuna cu familia.

Epava „Evangheliei” este unul dintre cele mai cunoscute si atragatoare puncte de interes ale statiunii, Aceasta nava a esuat in anii ’60 din pricina conditiilor meteo nefavorabile si a nebulozitatii ridicate. Pe timp de noapte, vasul s-a apropiat prea mult de mal, capitanul crezand ca se afla in apropierea portului Constanta si s-a blocat intre doua stanci.

Nava „Evanghelia” se afla in proprietatea binecunoscutului om de afaceri Aristotel Onassis. Recuperarea navei presupunea costuri uriase, astfel ca nava a fost abandonata. Mai tarziu, aceasta a intrat sub tutela statului roman si a devenit simbolul Costinestiului. La aceasta epava se poate ajunge, pentru cei curajosi, inot sau prin intermediul altor ambarcatiuni usoare.

Frumusetea naturii fac ca statiunea Costinesti sa fie vizitata de catre turisti si in sezonul rece, nu doar pe perioada sezonului estival. Iarna, plaja este mult mai curata, mai libera iar albastrul marii este mult mai accentuat. Lipsesc algele si, in special, dupa furtuni, pe plaja, apar scoici sau melci de mare ce au forme si dimensiuni impresionante.

De asemenea, pe lacurile cu apa dulce apar rate salbatice si lebede care vin la iernat. Oferta de cazare Constanta este extrem de generoasa, iar daca va faceti rezervari din timp, pe site-urile de specialitate veti gasi oferte avantajoase.

Pe efamilia puteti gasi mai multe detalii despre destinatii turistice din intreaga lume pentru o vacanta de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *