Categorii
Medicamente

Creatina

Aproape toți sportivii consuma creatina atunci când ridica greutati in speranta de a adăuga masa musculara rapida .

Motivul pentru care atât de mulți oameni consuma acest supliment și pe care cheltuiesc milioane de dolari pentru a le achiziționa este pentru că funcționează. Aceasta s-a dovedit a fi sigura și potrivita pentru scopul de a creste masa musculara si forta.

Creatina a fost inițial descoperita în 1800 și a fost descrisa ca fiind un „element constitutiv organic” de carne. In anii 1970 cercetatorii au susținut că suplimentele de creatina ar putea îmbunătăți performanțele atletice, mai ales în perioade scurte cu activitate intensă. Devine populara in anii 1990, când a fost promovata ca fiind un mod natural de a crește performanțele atletice și, de asemenea, pentru cresterea masei musculare. Acest lucru fiind adevărat, există, de asemenea, inconsistente incosistente variabile cum ar fi activitatea fizica, nivelul de instruire, consumul de carbohidrați. După ce s-a raportat că carbohidratii crescut nivelul de creatina in muschi s-au facut mai multe cercetari pentru a imbunatati acest supliment.

Adolescentii găsesc produsele care conțin creatina foarte populare și de multe ori a depășesc dozele zilnice recomandate. De asemenea, se estimează că 25% din jucători de baseball profesioniști și până la 50% din jucători de fotbal profesionist folosesc suplimente pe baza de creatina. De asemenea, este popular în rândul liceelor si colegiilor cu profil sportiv , inclusiv luptători, gimnaste precum și alte tipuri de sportivi.

O problemă care există cu creatina este că trebuie să se ia in doze foarte mari, în scopul de a produce rezultate eficiente. Acest lucru poate fi în detrimentul functiei renale. Acesta poate provoca, de asemenea, retenție de apă, care trebuie să fie evitata în cazul în care sportivul concurează în activități, cum ar fi concursuri musculare.

http://www.probolan50.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *