Creatorul Satoshi Nakamoto

posted in: Afaceri, Finante | 0

Cine este Satoshi Nakamoto, inventatorul Bitcoin?

Cu totii am auzit de Bitcoin, moneda digitala criptata ce a inceput sa joace un rol tot mai important in lumea financiara mondiala. Daca despre evolutia ei s-au facut numeroase studii menite sa ii inteleaga resorturile ce o propaga dar si sa ii prevada viitorul, inceputul sau este invaluit oarecum in mister, asta datorandu-se chiar inventatorului sau. https://bitcoin-shop.ro/bitcoin-pentru-dezvoltatori/

Satoshi Nakamoto este numele sub care s-a prezentat lumii persoana care a lansat prima data termenul de Bitcoin si care, cateva luni mai tarziu, oferea lumii prima si cea mai puternica moneda digitala. Pana in prezent nu a fost identificat cine se afla in spatele acestui pseudonim, desi au existat numeroase presupuneri si au fost emise mai multe ipoteze.

In octombrie 2008 Satoshi Nakamoto a publicat o lucrare pe site-ul metzdowd.com, in The Cryptography Mailing list. In acest articol intitulat A Peer-to-Peer Electronic Cash System (Sistem de numerar electronic de tip peer-to-peer) el descria moneda digitala Bitcoin. In ianuarie 2009 a facut public primul software bitcoin care a generat reteaua si primele unitati de cryptocurrency, adica primii bitcoini.

La mijlocul anului 2010 acesta a oferit controlul asupra codului sursa unui apropiat si s-a retras din proiect. Cu mici exceptii, din acel moment nu se mai stie nimic despre omul aflat in spatele acestui gigant.

De altfel, nu se stie nimic cu exactitate despre inventatorul Bitcoin, acesta putand fi un barbat, o femeie sau chiar un grup de oameni.

In anul 2012 Satoshi Nakamoto a pretins, printr-un mesaj, ca este un barbat in varsta de 37 de ani ce locuieste in Japonia. De altfel originea sa japoneza pare a fi sugerata si de alegerea acelui pseudonim, insa dovezile par sa contrazica aceasta ipoteza. De exemplu, cel care scrisese codul nu folosise nici un cuvant in limba japoneza, totul fiind documentat si etichetat intr-o engleza perfecta.

Pornind tot de la limbajul utilizat, a fost emisa si ideea ca Satoshi Nakamoto este de origine britanica pentru ca in mesajele sale se regaseste de exemplu expresia „bloody hard”, ce este specifica celor din Commonwealth.

Analiza altor indicii arata insa in alta directie, si anume spre continentul american.

Urmarind obiceiurile de lucru ale lui Satoshi, un membru al comunitatii Bitcoin a identificat un anumit tipar de timp in care acesta era activ in online. A fost astfel identificat un interval orar in care Satoshi era foarte rar activ, ceea ce insemna ca aceea este perioada in care doarme. Pornind de la premisa ca el este un individ cu obiceiuri normale si rutina a somnului, a rezultat faptul ca odihna sa se pliaza pe zona ce corespunde fusului orar Eastern Time Zone (ET) si Central Time Zone, adica jumatatea de Est a SUA, dar si parti din Canada si America de Sud, precum si insule din Pacific.

Au fost vehiculate numeroase nume, cu origini dintre cele mai variate. S-a spus ca ar fi cchiar un grup de persoane, agentii secrete sau studenti ori fizicieni. A existat chiar si o persoana care si-a asumat identitatea, pentru ca apoi sa nu mai prezinte dovezile promise.

Follow Tranzactii Bitcoin:

Ideea acestui Bitcoin Shop a pornit tocmai de la dorinta de a fi mai aproape de oameni si de a le oferi informatiile si datele de care au nevoie pentru a se lansa intr-o astfel de investitie si de a intelege mai bine si mai repede mecanismele care guverneaza aceasta piata.

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *