Cremele care tratează dermatita

12/02/2019 | Autor: | Posted in Sanatate


Ce este dermatita?

Dermatita este o inflamație a pielii. Deşi tulburarea poate apǎrea ȋn multe forme, de regulă, implică iritații, roșeațǎ, mȃncǎrimi, umflături, dar și apariția leziunilor pe piele. Dermatita este o afecțiune frecventǎ care poate avea nenumărate cauze dar poate fi tratată.

Tipuri de dermatită

Dermatita de contact – Este o iritaţie a pielii, cauzată de contactul cu o substanţă străinǎ organismului precum plante, metale, soluţii de curăţare, aditivii cosmetici, cauciuc, parfumuri, produse chimice industriale, aditivi şi latexul. Dermatita nu este contagioasǎ și nu existǎ posibilitatea ca aceasta sǎ devinǎ malignǎ.

Dermatita atopicǎ – Dermatita atopicǎ este o boalǎ de piele foarte frecventă, care afectează un procent mare din populație. Acesta este numitǎ și eczemǎ, iar semnele distinctive ale bolii includ erupţii cutanate şi prurit. Este o afecțiune care se transmite ȋn familie și poate apărea cand sistemul imunitar este slăbit.

Dermatita numularǎ – Este o formǎ de dermatitǎ ȋn care pacienților le apar leziuni pe piele, de mǎrimea unei monede, de obicei localizate pe membrele superioare și inferioare.

Dermatita seboreicǎ – Este o formă foarte comunǎ de inflamaţie a pielii, apare sub forma unor pete gălbui, localizate pe diferite porțiuni ale pielii de pe scalp, fațǎ, urechi, şi, ocazional, ȋn alte pǎrți ale corpului. Acest tip de dermatită se agravează datorită stresului și a afecțiunilor neurologice.

Neurodermatita – Acest tip de dermatitǎ, se dezvoltă atunci când un factor a creat o senzație de mȃncǎrime într-o anumită zonă a pielii. Aceastǎ iritație duce apoi la leziuni cauzate de scǎrpinarea în mod repetat. Locaţiile comune unde apare acest tip de dermatita includ glezna, ȋncheietura mȃinii, antebrațul precum şi zona din spatele gȃtului.

Dermatita de stazǎ – Poate apǎrea atunci cȃnd se acumuleazǎ lichid ȋn țesuturi, ȋn special la persoanele care suferǎ de insuficiențǎ circulatorie perifericǎ. Lichidul suplimentar interfereazǎ cu capacitatea sângelui de a hrăni pielea, afecțiunea poate evolua astfel spre ulcerații și eritem. De multe ori dermatita de stază apare de la obezitate sau alte afecţiuni cronice și infecţii recurente care afectează circulaţia la nivelul picioarelor.

Dermatita periorală – Acest tip de dermatitǎ poate duce la acneea rozacee, implicȃnd pielea din jurul gurii sau a nasului. Este provocată deobicei de tratamentele cu cu corticosteroizi și de produsele cosmetice.

Cum se tratează dermatita?

Tratamentul medicamentos este cel mai frecvent. Acesta include steroizii topici, cortizonicele orale, antihistaminicele, creme care conţin hidrocortizon și antibiotice. 

Pe langă acesta există și tratamentele naturiste dar cel mai bine ar fi să prevenim din timp dermatita și să ne hidratăm pielea, acordand o atenţie deosebită picioarele, brațelor, spatelui, precum și pǎrților laterale ale corpului.

Acest lucru îl putem face folosind produse de calitate de la o firmă care oferă atat dotări pentru saloane cat și echipamente pentru centre esteice, o firmă care importa si distribuie pe langă linia de cosmetice profesionale, linia de produse 100 % organice destinate centrelor spa și produse de hairstyle a diferitelor academii de renume din străinătate.

Astfel, atat timp cat ne îngrijim și ne protejăm corespunzător dermatita nu ar trebui să prezinte o problemă. Pentru o colectie de creme impotriva dermatitei va asteptam pe site-ul nostru Medicalia.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 15 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns