Cu obtinem un interviu pe baza CV-ului?

posted in: Locuri de munca | 0

Cand ne aflam in plin proces de cautare a unui loc de munca, este esential sa acordam mai multa atentie diferitelor aspecte, cum ar fi CV-ul. Cautati cat mai multe infromatii, analizati cum arata CV-ul prietenilor vostri si incepeti sa lucrati la acesta.

Avand in vedere ca angajatorii primesc o multime de CV-uri, sansa de a obtine un interviu creste odata cu aspectul CV-ului tau.

Trebuie neaparat sa creeze o impresie buna si sa convinga in momentul in care este citit. Incepeti cu o scurta introducere despre tine. Daca iti este adresat un scurt interviu online prin care sa motivezi de ce ai ales sa aplici la jobul respectiv, fiind convingator si spune cat mai multe lucruri care sa-l convinga pe potentialul angajator sa stabileasca o intalnire cu tine.

Daca detii mai multe informatii despre compania respectiva, le poti folosi in avantajul tau, spunand chiar in aplicatia ta faptul ca admiri munca si initiativa acestora. Mai bine zis, trebuie sa incercati sa vindeti informatiile pe care le aveti, astfel incat CV-ul sa nu devina inca o hartie in mormanul pe care un recruiter le primeste zi de zi.

Ce contributie veti aduce companiei? Suna intimidant, insa daca ai raspunsul la tine, cu siguranta si viitorul angajator va dori sa-l auda. Unele formulari inteligente, alaturi de fiecare realizare si experienta pe care o detineti, va oferi potentialului angajator sentimentul ca esti o alegere buna pentru ei.

Nu te teme sa folosesti propozitii, precum: „Am lucrat la X timp de doi ani unde am dovedit a fi un membru valoros al echipei si am fost apreciat pentru capacitatea mea de a organiza, a delega si a contribuii la structura companiei.” Atunci cand o companie are un numar foarte mare de angajati, acestia cauta sa aleaga ceva ce nu au, ceva care sa le capteze atentia.

Angajatorii vor cauta abilitatile si experientele pe care le puteti imprumuta. Ei vor fi impresionati daca aveti cunostinte despre industrie si chiar mai mult daca ati reusit sa atrageti atentia prin felul in care ati evidentiat punctele forte si aportul pe care il puteti aduce companiei.

Daca te duci dupa un loc de munca, vrei ca ei sa vada ca iti doresti acest lucru. Un CV bine organizat si detaliat este cea mai buna alegere atunci cand iti cauti de munca. O atentie deosebita trebuie acordata gramaticii si scrisului, numerose CV-uri au fost refuzate din aceasta cauza, cu toate ca persoana respectiva reprezenta un candidat important si valoros.

Bineinteles, acest lucru depinde de politica fiecarei companii, dar daca „vanezi” o anumita pozitie, dorinta ta de a obtine acest lucru trebuie sa se reflecte in procesul de angajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *