Cu si despre Bula

posted in: Umor | 0

Bula nu are nevoie de prezentari pentru ca este un adevarat erou al poporului romanesc. Nu degeaba a fost votat, in ciuda faptului ca este un personaj in intregime fictiv, locul 59 in topul celor mai mari romani ai tuturor timpurilor.

De ce il admira romanii pe Bula? E simplu…pentru ca este tanar, smecher, jovial si are raspuns la orice. Pentru ca in orice ipostaza ar fi, are mereu acea replica ce te da pe spate, o replica bine gandita, care te face sa razi in hohote si cu lacrimi. Si nu in ultimul rand, pentru ca e romanesc, pentru ca se afla mereu in situatii obisnuite, pentru ca ne regasim in faptele si in vorbele sale.

Nu se stie cine si unde a spus primele bancuri cu Bula. Stim doar ca acest personaj atat de important a aparut in Epoca de aur si ca denumirea sa vine de la modificarea, cu o litera, a variantei vulgare a cuvantului ,,penis”. Cert este ca acest tip de bancuri a capatat din ce in ce mai multa notorietate in tara noastra, pana cand a devenit cel mai frecvent tip de banc, precum si cel mai savurat.

Bula este un bufon, un fel de clown, o maimutica dansatoare care nu este amuzanta numai prin ceea ce face, ci si prin simplul fapt ca exista. La fel ca predecesorul sau, Pacala, Bula poate fi considerat un prost, un netot naiv si fara minte. Adevarul este insa ca in majoritatea cazurilor Bula se dovedeste a fi cel cu inteligenta superioara, chit ca e vorba despre una vulgara sau nu. Comentariile sale sunt mereu spirituale, actiunile sale mereu amuzante, dar nu intotdeauna intr-un chip prostesc cat in unul surprinzator de istet.

Bancuri cu Bula sunt multe, unele mai bine gandite, iar altele mai putin. In mod clar insa Bula va ramane mereu un simbol al veseliei si rasului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *