Categorii
Alte Sporturi

Cum a fost primit în România brandul de aparate fitness Christopeit Sport

Așa cum se știe, în luna martie cunoscuta companie producătoare, distribuitoare și promotoare a sporturilor de interior Tat Biliard a anunțat că a devenit unic distribuitor pe România pentru brandul de aparate fitness Christopeit Sport.

Despre brandul Christopeit Sport

Christopeit Sport e un brand de echipamente fitness și articole sportive înființat în Germania, la Bochum, în 1976 de fostul portar al echipei VFL Bochum, Horst Christopeit. Brandul se remarcă pe piața de profil prin poziția aparte pe care o ocupă. Aparatele de fitness Christopeit sunt în general clasificate ca făcând parte din gama semiprofesională, spre deosebire de aparatele ieftine, de relaxare, sau cele foarte scumpe, care nu sunt cu adevărat utile decât în cazul sălilor de fitness, unde sunt utilizate „la foc continuu” de clienți dintre cei mai diverși. De aceea nici în Germania aparatele Christopeit nu se comercializează în magazine, ci numai online sau prin cataloage de vânzări.

Un aparat ieftin de fitness este gândit doar pentru o utilizare ocazională, în general de către o singură persoană care nu cântărește mai mult de 100 kg. Un aparat semiprofesionial este conceput pentru o utilizare de durată, intensă, dar nu continuă, așa cum e cazul într-o sală de fitness. De aceea aparatele semiprofesionale se remarcă în primul rând prin rezistență, fiabilitate și adaptabilitate. Clienții tradiționali ai aparatelor semiprofesionale sunt familiile care dispun de un mic spațiu pe care îl pot amenaja drept sală privată de sport și exerciții fizice acasă pentru ei și pentru prieteni. Absolut toate echipamentele Christopeit sunt concepute până în cele mai mici detalii în Germania. Din anul 2000 o mare parte a producției are loc în China, la fel ca a multor alte branduri de echipamente fitness, dar tot procesul se desfășoară sub atentul control al inginerilor germani. Christopeit a fost primul brand german care a oferit iubitorilor de fitness biciclete ergometrice cu computer de bord, încă din 1999.

Ce aparate fitness s-au vândut în primele luni?

Așa cum era de așteptat, brandul a fost bine primit și pe piața de aici, dar s-au remarcat câteva aparate care au fost în mod evident așteptate în mod special de iubitorii de fitness. E vorba în primul rând de bicicleta de fitness ET 6 cu volantă de 12 kg, 24 de trepte de rezistență și 11 programe de antrenament. Apoi, de un interes deosebit s-a bucurat și aparatul de vâslit Accord, pliabil, ușor de depozitat, cu rezistență în 12 trepte. Printre produsele cumpărate de clienții români s-a numărat chiar și un aparat multifuncțional Profi Center deluxe (care costă peste 3000 de lei). Trebuie spus totuși că numărul cel mai mare de  comenzi s-a înregistrat pentru mini bicicleta de fitness MB 3 care e pur și simplu o mică bijuterie în domeniul său la un preț comparabil cu al altor mini biciclete „entry level”. Spre deosebire de alte mini biciclete care nu oferă mare lucru în plus față de o… pereche de pedale, aceasta are sistem de reglaj, computer intern cu afișaj digital, frână reglabilă. În plus, nu costă decât 304 lei, numărul mare de comenzi care au epuizat stocul inițial (20 de bucăți) confirmând popularitatea acestui produs.

Cumpărătorii au provenit în general din București și din celelalte mari orașe: Brașov, Timișoara sau Cluj, dar și-au manifestat interesul pentru achiziția acestor echipamente de fitness și mulți proprietari de pensiuni sau de hoteluri care au dezvoltat deja o relație de afaceri cu Tat Biliard pornind de la activitatea pe nișa de biliard / tenis de masă / darts. Multe hoteluri și pensiuni oferă oaspeților un spațiu de fitness fără ca investiția în niște echipamente profesionale să fie cu adevărat necesară, având în vedere că în cea mai mare parte a timpului ele vor sta nefolosite. Totuși, hotelierii nu-și permit să achiziționeze cele mai ieftine aparate, care riscă să se rupă la prima pedalare / tracțiune etc.

Distribuitorul promite că va continua

Se poate concluziona astfel că receptivitatea publicului interesat de un stil de viață sănătos față de brandul Christopeit a fost maximă și că pe piața noastră era nevoie de apariția unui brand de echipamente de fitness semiprofesionale, care să acopere golul dintre produsele ieftine, care nu pot fi supuse unui stress continuu, și cele scumpe, profesionale, care nu pot fi achiziționate decât de sălile de fitness. În perioada imediat următoare Tat Biliard va continua să aducă aparate Christopeit, reprezentanții companiei având convingerea că vor reuși să facă din acest brand unul de referință în cultura de fitness de la noi.

De tatbiliard

De peste 25 de ani am făcut o pasiune din susținerea și dezvoltarea sporturilor de interior. La început a fost biliardul / snookerul, pe care l-am iubit atât de mult încât i-am dedicat și o făbricuță (singura din România) în care producem mese de biliard la standarde internaționale. Apoi au venit celelalte: tenis de masă, fussball, darts și acum ... fitnessul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *