Cum abordam o intalnire de afaceri?

posted in: Locuri de munca | 0

Piata muncii este in continua dezvoltare, iar pozitiile sunt din ce in ce mai diversificate.

Cand vine vorba de relatia cu clientul, multe persoane intra intr-o stare inconfortabila sau pur si simplu nu au idee cum sa adiministreze intalnirea respectiva.

Cei mai dificili clienti sunt si ce mai interesanti. Un client mai putin accesibil este o provozare pentru o persoana care are nevoie de serviciile sau prezenta acestuia in procesul sau de dezvoltare. Principalul motiv pentru care alegem sa colaboram cu astfel de clienti sunt beneficiile financiare pentru companiei si nu numai.

Inainte de a merge la intalnirea de afaceri, asigurati-va ca ati strans suficienta infromatie despre acesta. Abordati chiar si subiectele personale, cum ar fi hobby-urile acestuia, familii sau chiar si social mea. Urmarind de exemplu aceleasi surse de informatii sau ziare v-ar putea crea un subiect comun de discutie. Astfel de lucruri starnesc interesul fata de persoana ta din partea clientului.

Nu aborda imediat subiectul unui parteneriat. In primul rand, este o regula in afaceri care este considerata lipsita de respect. Chiar daca scopul final este acesta, trebuie sa aratati faptul ca va intereseaza nevoile si obiectivele acestuia nu doar cele ale companiei pe care o reprezentati.

Trebuie sa introduceti obiectivele in disuctie cat mai amabil posibil, daca este nevoie, va puteti petrece dupa-amiaza cu clientul pentru a-i oferi increderea de care are nevoie pentru a incheia parteneriatul. Abordarea subiectului principala inca de la inceput va poate face sa pierdeti ocazia de a mai constru o relatie puternica si durabila.

Desi este posibil sa aiba o simpatie fata de persoana ta, modul in care vei actiona il va determina sau nu sa aleaga serviciile pe care le prezinti. Mentineti o atitudine profesionista pe parcursul intalnirii. Pornind de la tinuta cu care va veti prezenta, local sau sala de sedinte pe care o rezervati, dar si discutiile purtate sunt factori care ajuta la luarea deciziei de colaborare.

Chiar si cele mai nesemnificative subiecte abordate in impul intalnirii, precum vremea sau felul in care si-a petrecut weeke-end-ul pot avea o influenta asupra rezultatului. Daca esti o persoana care lucreaza in mod constant cu oamenii, probabil ai dezvoltat un feeling in ceea ce priveste caraterul fiecaruia, iar in functie de acesta va fi mai usor sa obervi cat de dispus sau deschis este potentialul client pentru a stabilii o colaborare.

Este posibil ca lucrurile sa nu mearga asa cum ati planuit, persoanele care lucreaza in domenii de munca unde colaborarea cu clientul este destul de importanta sau defineste activitatea lor in sine intalnesc numeroase situatii, altele mai putin benefice, dar este esential sa inveti care sunt factorii care au condus catre acea problema si sa gasesti o rezolvare a acestui lucru.

Intalnirele de afaceri pot fi de succes sau nu, tine minte: rezultatul depinde in mare parte de tine si de abilitatile tale de a convinge potentialul client ca esti cea mai buna varianta pentru nevoile si dorintele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *