Cum alegem corect sticla la o fereastra din termopan

04/12/2015 | Autor: | Adaugat in categoria Casa si Gradina

Alegerea corecta a sticlei pentru termopan poate avea un impact semnificativ asupra atmosferei casei sau a temperaturii din interior.

De aceea in cazul in care compania de tamplarie pvc la care ati apelat nu va sugereaza aceste idei, atunci, ar trebui sa stiti la ce sa va asteptati. V-ati intrebat vreodata de ce este foarte frig in casa chiar daca aveti tamplarie din pvc sau de ce sunetele din exterior sunt uneori atat de zgomotoase incat nu va puteti desfasura activitatile corespunzator ? E bine toate acestea se rezuma la modelul de sticla si la montajul ferestrei din termopan.

Sticla este alcatuita din siliciu care reprezinta cea mai mare cantitate si este folosit sub forma de nisip, din soda si din un stabilizator precum varul, care este folosit sub forma de calcar. Aditional se mai adauga diversi oxizi precum oxidul din aluminiu si de magneziu care are rolul de a imbunatati proprietatile fizice ale sticlei din termopan. Sticla se fabrica in mai multi pasi si la o anumita temperatura iar de-a lungul procesului aceasta trece prin cuptorul de topire, baia de cositor si prin cuptorul de recoacere iar intr-un final taierea.

In alegerea corecta a sticlei trebuie sa se tina cont de anumiti factori si anume amplasamentul ferestrelor, conditiile climaterice, nivelul de poluare fonica, topografia zonei s.a.m.d. Cand discutam despre ferestre termopan , acestea se aleg si in functie de orientarea catre soare, de aceea acelea care sunt orietante catre nord, nu beneficiaza de lumina soarelui iar camerele respective sunt adese alese de catre artisti, pentru diverse ateliere sau pentru sali de lectura sau salilor de calculatoare.

Tamplaria din pvc orientata catre sud beneficiaza de avantaje pe timpul iernii dar si de dezavantaje vara. In partea de sud pe timpul iernii beneficiaza de insorire maxima pe timpul iernii de aceea aceste camere trebuie sa fie acelea care sunt cele mai greu de incalzit, astfel in timpul sezonului rece putem castiga coeficienti de caldura printr-o simpla orientare a ferestrelor. Pe timpul verii soarele este sus in aceasta zona de aceea evitati achizitionarea unei tamplarii din pvc inchisa la culoare si mergeti pe cele albe, de calitate sau protejati-va fereastra cu ajutorul unei copertine pentru fereastra sau cu o pergola.

Geamurile orientate catre vest primesc energie maxima vara, dimineata catre cele orientate catre est si seara in cazul celor orientate catre vest. Aceste modele de ferestre trebuiesc dotate neaparat cu geam de control solar corespunzator, astfel incat riscul de supraincalzire sau de orbire sa fie redus. Aceasta tactica trebuie folosita in special catre ferestrele orientate catre vest, deoarece atunci cand sunt insorite temperatura exterioara este ridicata ( spre sfarsitul dupa-amiezii ).

Este important de stiut ca ca indiferent de marca aleasa, Veka, Salamander sau termopane Rehau, tipul de sticla poate fi adaugat pe oricare dintre aceste modele. Astfel, precizati firmei cu care colaborati toate aceste aspecte si asigurati-va ca acestia tin cont de ele.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 7 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …