Categorii
Facultate

Cum alegi tema pentru lucrarea de licenta?

In primul rand trebuie sa eviti alegerea unei teme pentru lucrarea de licenta doar din motivul ca „suna bine”! In cele mai multe cazuri, dupa terminarea facultatii nimeni nu o sa te mai intrebe ce tema ai avut la licenta. In al doilea rand evita o tema complexa, pe care nu o intelegi sau pentru care nu ai destul material documentar deoarece iti va fi greu sa finalizezi o astfel de lucrare.

Daca pleci de la o tema buna, documentata si o prezinti bine in fata comisiei de licenta o sa ai garantata o nota cat mai mare!

In alegerea temei pentru o lucrare de licenta ai urmatoarele posibilitati:

  • profesorul indrumator sau facultatea iti pune la dispozitie o lista din care poti sa-ti alegi tema lucrarii de licenta;
  • iti poti alege dupa bunul plac tema in domeniul dorit de tine;
  • daca nu ai timpul necesar realizarii lucrarii, atunci poti apela la diverse site-uri de consultanta pentru lucrari de licenta.

Nu te grabi sa iei o decizie in legatura cu una din situatiile de mai sus. Mai intai consulta bibliografia existenta in domeniu, discuta si cu profesorul indrumator care iti poate oferi sfaturi importante si folositoare pentru alegerea temei lucrarii de licenta.

Bineinteles, perfect ar fi sa gasesti o tema care sa sune bine, la materia ta preferata si sa ai la ea resurse din belsug pentru o elaborare cat mai precisa si corecta a temei respective. Daca alegi calea aceasta va trebui sa depui un efort considerabil atat in documentarea lucrarii de licenta cat si tehnoredactarii acesteia, dar si satisfactia va fi pe masura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *