Cum ar trebui sa folosesti o agenda?

posted in: Vanzari | 0

Majoritatea oamenilor au agende si jurnale, dar foarte putini stiu cum sa le foloseasca eficient pentru a-si gestiona timpul. Unii oameni isi folosesc agenda pentru a gestiona toate aspectele vietii sale, in timp ce altii isi folosesc jurnalul doar pentru a-si nota intalnirile.

Cu toate acestea, aceste doua tipuri de oameni nu isi folosesc jurnalul in mod adecvat, deoarece, ca orice alt instrument, jurnalul sau agenda are o functie foarte precisa si nu trebuie sa fie o simpla carte de intalniri. Iata cele 3 lucruri unice pe care ar trebui sa le pui in agenda pentru a o utiliza la maximul sau potential.

1. Intalniri

Primele lucruri pe care ar trebui sa le introduci in calendar sunt diferite date. Prin definitie, o programare este o activitate cu durata limitata care are loc intr-un anumit interval de timp si care include intotdeauna o terta parte. Cu alte cuvinte, o data este un eveniment care are loc la o anumita data si ora cu o alta persoana.

Pe scurt, cei mai multi oameni care folosesc un jurnal nu au dificultati la intalniri si este adesea principalul lucru pe care il pun in jurnal.

Cu toate acestea, daca nu esti obisnuit sa iti scrii toate programarile in calendar, iti sugerez sa incepi sa o faci acum. Acest lucru te va ajuta sa nu uiti nimic si sa iti gestionezi mai bine programul.

2. Memorii

Al doilea lucru pe care ar trebui sa il introduci in jurnal sunt informatiile specifice pe care le scrii pentru a-ti  aminti intr-o anumita zi, adica note.

Memoriile sunt memento-uri care iti completeaza programul zilei, oferindu-ti informatii relevante pentru ziua in cauza.

Fara sa-ti dai seama, probabil ca ai deja obiceiul de a scrie diferite note in agenda ta. Acesta este cazul, de exemplu, cand notezi o data scadenta, programezi un memento sau scrii o data aniversara in jurnalul tau pentru a nu o uita.

Retineti ca notele ar trebui sa apara in mod normal in partea de sus a programului pentru ziua respectiva si nu intr-un anumit interval de timp.

3. Blocuri de timp

Introducand programarile si notele in calendarul tau, ar trebui sa ai acum un calendar de lucru. Cu toate acestea, acest lucru este inca foarte incomplet, deoarece jurnalul tau este mai mult decat o carte de intalniri si un sistem de reamintire.

Ultimul si cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l pui pe agenda ta sunt blocurile de timp. Aici incepe managementul in timp real si veti experimenta toate beneficiile programului dvs.

Prin definitie, un bloc de timp este o perioada de timp alocata pentru efectuarea unei anumite activitati. Spre deosebire de programarile care implica intotdeauna o a treia persoana, blocurile de timp nu includ in general o a treia persoana. Este o perioada simpla de timp rezervata pentru a indeplini o anumita sarcina sau activitate.

Utilitatea blocurilor de timp este ca o sarcina sau activitate este, in general, mai probabil sa fie finalizata daca i se da un anumit interval de timp din calendar.

Poti achizitiona diferite modele de agende si jurnale de pe site-ul nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *