Cum cresti popularitatea unui website?

posted in: Internet | 0

O popularitate crescuta va duce la un trafic mare si, deci, la o rata de conversie buna.

Popularitatea unui site este data, in cele mai multe cazuri, de link-urile care il sustin. Fie ele interne sau externe.

Ce anume creste popularitatea unui site? Numarul, calitatea si frecventa backlink-urilor (numite si ”incoming links” sau ”inbound links”), precum si activitatea in social media (Facebook, twitter, Google +, LinkedIn etc.) ofera popularitate unui website. Link-urile care fac trimiterea catre site-ul nostru ar fi bine sa fie de pe pagini ce corespund aceluiasi domeniu.

Desigur, nu doar aceste legaturi duc la obtinerea unei popularitati. Esential este un continut calitativ si cantitativ al site-ului. Pe langa un continut de calitate al site-ului, e important ca un website sa dispuna de un formular de feed-back pentru vizitator. Acesta determina vizitatorul sa revina si eventual sa-l recomande si altora.

O capcana in care cad multi avizi de populariate si trafic este inscrierea site-ului in directoare web. Chiar daca pe moment pare o solutie buna, s-a dovedit ca Google penalizeaza acest tip de site-uri.

Desigur, pentru o crestere eficienta a popularitatii site-ului putem opta pentru SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare) sau chiar PPC (plata per click).

Titlurile paginilor si descrierile meta (meta tags) ajuta si ele la cresterea popularitatii site-ului facandu-l mai atractiv pentru algoritmii motoarele de cautare. Asadar, frazele trebuie sa fie logice, dar mai ales sa contina cuvinte-cheie. Motoarele de cautare depisteaza daca populariatea unui site este data de backlink-uri. Cresterea numarului de link-uri de calitate din site ar putea urca pozitia noastra in motoarele de cautare.

In ciuda aparentei, metoda link farm (folosirea link-urilor care nu au nicio legatura cu continutul site-ul nostru) pentru a creste popularitatea trebuie evitata cu orice pret. Majoritatea motoarelor de cautare penalizeaza acest tip de promovare si totodata, poate penaliza un site al carui link se afla intr-un link farm fara ca detinatorul respectivului site sa stie. De aceea, o atentie deosebita trebuie acordata si altor site-uri care folosesc link-ul nostru si sa nu mergem pe principiul “bad publicity is still publicity”.

atelierdeweb.ro/blog/2015/02/servicii-seo/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *