Categorii
Credite

Cum cumperi o casa pe timp de criza

Daca achizitionezi pentru prima data o casa, sau daca vrei sa te apuci sa o construiesti, chiar si in conditiile actualei crize economice o poti face destul de usor. Daca inca ai detinut sau detii deja un imobil insa, lucrurile nu mai stau chiar atat de bine. Asta din cauza faptului ca va trebui sa apelezi cel mai probabil la un credit ipotecar daca vrei sa construiesti sau sa cumperi o casa, credit care iti va da toate planurile peste cap sau care iti va face destul de multe probleme daca ajungi in imposibilitate de plata.
Pentru Cei care sunt la prima casa, fie ca vor sa o cumpere sau ca vor sa o construiasca, statul roman pune la dispozitie un credit Prima Casa oferit prin programul Prima Casa 4. Acest program, a fost lansat tarziu in anul 2011. Mai exact, el a fost demarat si acceptat pentru prima data cu noile conditii de catre BCR. Noile conditii sunt mai periculoase, mai ales pentru banci si tocmai de aceea, s-au miscat atat de greu si s-au hotarat atat de greu sa-l sustina. Este vorba despre faptul ca prin noile reglementari ale programului, Statul Roman nu mai garanteaza creditul integral ci numai pe jumatate, 50% din garantie revenindu-le bancilor. Mai exact, daca un contractant al creditului ajunge in imposibilitate de plate, Statul Roman se obliga sa restituie bancilor doar jumatate din valoarea imprumutului.
Toti cei care vor contracta un astfel de credit, vor putea imprumuta suma maxima de 60.000 Euro. Iar daca tot veni vorba despre prima casa, es normal faptul ca daca vei cumpara sau construi casa, vei mai avea nevoie de multe altele pe langa. Tocmai de aceea, pentru achizitie de bunuri, puteti apela la un credit nevoi personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *