Cum curatam o saltea de pat

posted in: Mobilier | 0

Curatarea saltelei… doar gandindu-te pare surprinzator de dificil. Saltele sunt mari si grele si deseori vor avea nevoie de cel putin doua persoane pentru a curata.

Este categoric o insarcinare pentru a obtine acest lucru facut, dar daca ai de gand pentru a face acest lucru, cel mai bun timp pentru a face acest lucru este de primavara!

De curatat o saltea este un lucru dificil, dar este important. Tu si familia ta petrec timpul pe ea 7-8 ore pe zi fiecare noapte!

Asa ca salteaua trebuie sa fie curata pentru a preveni acarieni si celulele moarte la construirea pielii. Acest lucru va ajuta sa dormi mai bine si este benefic pentru sanatatea ta pe termen lung la fel ca orice sarcina de curatare ar fi, in special daca esti sensibil la alergeni.

Acum ajungem la cum putem scapa de aceste bacterii, virusi, si acarienii care ar putea fi in interiorul patului tau!

Scoate husa saltelei si lenjerie de pat si spal-o in apa fierbinte. Acest lucru va ucide cele mai multe daunatorii vii. Poti adauga un pic de otet pentru a ajuta elimina orice mirosuri.

Daca vremea este buna (acesta este motivul pentru care am specificat primavara!) ia-ti salteaua afara si pune-o in soare. Lumina si vant va ucide orice bacterie care ii place sa traiasca in umbra si umiditate. Poti de asemenea sa dai cu un bat sau o matura pe saltea timp de 10 minute pentru a scapa de toate alergeni, acarienii si fecalele lor.

In cazul in care vremea nu este atat de buna, poti elimina inca mirosul cu un bicarbonat de sodiu. Lasa-l pentru aproximativ 30 de minute si suge-l cu un vid, acest lucru nu este la fel de eficace ca batutul saltelei afara la soare, dar insa est bun pentru igienizarea saltelei.

Pentru indepartarea petelor de orice natura, poti utiliza orice produse de curatare. Cu toate acestea, cheia aici este de a minimiza lichidul utilizat pentru ca salteaua poate absorbi o tona de lichid, dar sa ai grija, se poate dezvolta mucegai la unele tipuri de saltele. Cel mai bun este de a folosi otet si bicarbonat de sodiu. Indiferent de orice produs vei folosi, asigura-te sa pastrezi salteaua complet uscata la sfarsitul procesului de curatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *