Cum curatam scaunele din lemn?

posted in: Mobilier | 0

Scaunele de lemn nu au ieșit niciodată din trend. Indiferent dacă încerci să cureți mobilierul existent sau sperii să restaurezi un scaun vechi și frumos pe care l-ai găsit la un magazin antic, curățarea lemnului necesită anumite unelte și materiale dedicate pentru a menține finisajul. Dacă alegi soluția potrivită pentru curățare și alegi să le aplici corect, scaunul din lemn va fi strălucitor li va arăta ca noi ?

Îți propunem zece aspecte de care să ții cont pentru întreținerea și curățarea unui scaun din lemn:
1. Evită, pe cât posibil, substanțele chimice dăunătoare, detergenții puternici sau cei care nu sunt destinați, în mod special, lemnului, pentru a evita deteriorarea scaunului. Fii foarte atenți la agenții de spumare intenși, cum ar fi sulfații.
2. Unul dintre cele mai ușoare moduri de a curăța un scaun de lemn sunt detergenții pe bază de ulei. Cei pe bază de apă pot fi prea puternici, în schimb cei pe bază de ulei acționează și ca un tratament condiționat.
3. Optează pentru soluții speciale pentru lemn, fie un detergent din magazin, sau poți face chiar unul acasă cu un săpun de ulei, pentru a curăța fără daune.
4. Utilizează lavete fără scame, pentru a evita blocarea scamelor în aschiile de lemn desprinse. Îți recomand să folosești lavete din microfibră.
5. Înainte de a începe curățarea scaunului, șterge praful cu o lavetă uscată sau un pămătuf din microfibră.
6. Aplică detergentul pe o lavetă, nu direct pe lemn, deoarece detergentul aplicat direct poate să mănânce o parte din finisaj sau să lase pete.
7. După utilizarea detergentului, apei, sau a oricăror alte soluții, șterge bine scaunul cu o lavetă uscată, pentru a nu lăsa urme de detergenți ce ar putea să ducă la deteriorarea finisajului.
8. Lasă scaunul să se usuce după fiecare curățare, aproximativ 10 – 20 minute.
9. Folosește un unt de lemn sau ceară pentru a proteja lemnul și a împiedica depunerea rapidă a murdăriei și prafului, ceea ce va ușura și curățarea pe viitor.
10. Întreține periodic scaunul din lemn, la fiecare 2 luni folosește ceară sau unt pentru a-l proteja de praf, umiditate și pentru a păstra aspectul neted și suplu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *