Cum folosesti corect tusul de ochi?

posted in: Moda | 0

Unul dintre cele mai folosite produse cosmetice si care are cel mai mare efect atunci cand este aplicat, este deja celebrul tus pentru ochi. Desi este foarte greu sa aplici tusul de ochi, pentru un machiaj reusit se pot folosi diverse sabloane sau improvizatii pentru a reusi sa trasam linia perfecta.

Care este scopul folosirii tusului de ochi?

Tusul de ochi poate fi aplicat pentru a crea diverse stiluri de machiaj, tot ce trebuie sa faci este sa lasi imaginatia sa isi faca de cap. Pentru a reusi cu adevarat un machiaj in care folosim tusul de ochi, trebuie sa alegem in primul rand care este tipul de tus de ochi care ni se potriveste.

Atunci cand alegem sa folosim tusul de ochi pentru un machiaj, ne dorim evidentierea fetei si a ochilor, dar si o evidentiere a trasaturilor.

Ce tipuri de tus de ochi exista?

In functie de modul de ambalare si felul cum se foloseste, exista mai multe tipuri de tus de ochi, de aceea, inainte de a invata care este modul de aplicare, trebuie sa recunosti si sa decizi care este cea mai buna varianta de tus de ochi care ti se potriveste.

Astfel, exista urmatoarele tipuri de tus de ochi:

– tus de ochi creion, care este cel mai simplu de folosit de catre femeile care nu au foarte multa experienta in aplicarea tusului. are o textura mult mai moale decat a tusului de ochi lichid su gel

– tus de ochi stilou, este asemanator cu varianta gel a tusului, insa in acest caz, tusul se afla in interiorul aplicatorului.

– tusul de ochi lichid este cel care are nevoie de cea mai multa precizie si siguranta in momentul aplicarii, acestea sunt mult mai inchise la culoare si aplicatoarele au varful foarte subtire pentru a se reusi o trasare a liniei cat mai perfecta.

– tusul de ochi gel, este destul de usor de folosit si se gaseste  in cantitati mici, in sticlute de unde se poate aplica cu ajutorul pensulitei.

  Cum aplicam tusul de ochi?

Atunci cand incercam aplicarea tusului de ochi, cel mai important lucru de care trebuie sa tinem cont este sa reusim sa tinem mainile fixe, fara a ne tremura mainile si a ajunge sa trasm o linie tremuranda,  care duce negresit catre un look inestetic.

Pentru inceput, daca vrei sa inveti cum trasezi linia perfecta, trebuie s tii cont de anumite sfaturi si metode de lucru. Astfel, pentru a reusi sa trasezi o linie trebuie sa incepi cu pasi mici, si anume:

– trebuie sa stai intr-un loc care sa ofere suficienta lumina, astfel incat sa vezi foarte bine

– cel mai bine este sa stai cu cotul pe masa pentru a avea cat mai  multa stabilitate in momentul aplicarii tusului de ochi.

– pentru a evita trenurarea mainii in timpul aplicarii, daca vei tine degetul mic pe obraz vei avea mai multa stabilitate

– trebuie sa respiri in mod regulat pentru o miscare constanta a corpului, in acest fel evitandu-se miscarile bruste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *