Cum incurajam spiritul de echipa?

posted in: Uncategorized | 0

O companie isi cunoaste foarte bine resursele, cel putin din punct de vedere teoretic, fie ca este vorba de cele financiare sau umane. Un bun management a facut intotdeauna diferenta intre modul cum lucreaza o companie au alta. De la cele mai inalte pozitii intr-o firma, pana la persoanele care indeplinesc functii mai mici, spiritul de echipa este cel care conduce la realizarea lucrurilor marete.

Conteaza modul in care ne abordam angajati. Importanta egalitatii si libera exprimare de opinie sunt incurajate in cele mai multe firme, mai ales cand vine vorba de cele care au la baza dezoltarea unor produse ce tin de imaginatie si creatie. S-a demnostrat faptul ca echipele mai mici functioneaza cel mai bine, fiind necesar suplimentarea membrilor echipei inmomentul in care produsul finit necesita mai multa atentie.

Spiritul de echipa este un sentiment care tine si de persoanele angajate. In momentul in care un manager isi doreste sa obtina cea mai buna eficienta si un rezultat rapid, acesta alege cei mai buni oamenii care pot lucra impreuna. Nu toate persoanele lucreaza bine in ehcipa iar acest lucru se resimte in productivitatea acestora. Modul in care evaluam angajatii depinde de fiecare in parte. Cea mai buna atitudine a unui manager este sa accepte recomandarile si ideile membrilor echipei pe care o coordoneaza, daca isi doreste sa aiba cea mai buna eficienta din partea acestora.

Nu aspectul general al companiei conteaza, ci mediul creat pentru angajati. Exista situatii in care cei care nu au mai lucrat intr-o echipa sa reuseasca mult mai multe lucruri in comparatie cu cei acre o buna perioada au fost lider. Cu siguranta, in fiecare echipa exista un lider, insa felul in care acesta reuseste sa-si mentina echipa unita, este un avantaj pentru companie.

Organizarea evenimentelor la care participa toti angajati sau team building-ul care este tot mai intalnit in marile companii sunt realizate cu scopul de a incuraja interactiunea intre angajati. Creearea spatiului de lucru trebuie sa fie cat mai aerisit si interactiv, astfel incat angajatii sa nu fie uitati intr-un colt, cu teama ca vor fi intrebati la un moment dat despre lucrurile pe care le concep. Interactiunea, comunicarea si impartasirea ideilor sunt doar cateva dintre elementele care conduc la dezvoltarea spiritului de echipa intr-o firma lucru cel mai important de altfel.

Ca si angajat, nu trebuie sa avem temeri cu privire la integrarea unei echipe. In mare parte, acest aspect este influentat de modul nostru de a lucra si de a ne adapta la o politica sau alta. Bineinteles, aportul echipei de conducere conteaza, receptivitatea la schimbare si dezvoltarea definesc in fond ceea ce inseamna o echipa bine inchegata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *