Buchetul va fi cel mai frumos accesoriu pe care il vei purta la nuntă. Florile vor fi admirate și fotografiate mult timp. Ele sunt un corolar al stilului nunții tale.
Pentru a-ți face cât mai ușoară misiunea de a alege buchetul de mireasă perfect pentru tine, iți dăm câteva sfaturi practice.
Pentru rochia de mireasa te sfatuim sa apelezi la rochiidemireasabucuresti.com care au cea mai mare gama de modele, printesa, sirena, scurte, lungi, simple sau traditionale.

Silueta
Dacă iți cunoști tipul de corp, atunci vei avea o rochie de mireasă care iți flatează punctele forte și iți ascunde cu succes defectele. De aici, până la buchetul de mireasă perfect mai este doar un pas. Înainte de a merge la designerul florar, hotărăște-te asupra rochiei.
Tipul rochiei:
- Pentru rochiile de prințesă, foarte ornamentate și voluminoase este bine să se aleagă buchete simple, rotunde, monoflorale, puțin decorate cu verdeață.
- Pentru rochiile stil ”A” sau sirenă poți opta pentru buchete cascadă sau lacrimă.
Înălțimea miresei:
- Dacă ești o minionă atunci evită buchetele foarte lungi tip cascadă și optează pentru un buchet chic rotund, mai mic (nosegay)
- Dacă ești înaltă, pentru tine se potrivesc buchetele cascadă sau triunghi care au nevoie de înalțime să poată atârna în voie.
Tipul de siluetă:
- Pentru cele cu șolduri proeminente sunt de evitat buchetele trunghi sau cascadă care atrag atenția asupra defectului.
- Pentru miresele plinuțe, să uite de buchetele mici, pentru ele au fost create buchetele în stil liber, cu aspect sălbatic sau buchetele cascadă, cu volum.
- Pentru miresele cu o siluetă masivă le-am sfătui să evite buchetele drepte care se țin pe braț sau cele cu cozi foarte lungi și drepte.
- De asemenea, și cele care au brațe groase să se ferească de florile ale căror cozi se sprijină pe braț.
Personalitate
Căutarea buchetului perfect de mireasă începe prin a-ți răspunde la câteva întrebari simple. Ce floare iți place? Ce culoare iți place? Răspunsurile la acestea te vor ghida în discuția cu florarul și în zecile de modele de buchete găsite în reviste și pe internet.
Firile introvertite, romantice vor tinde către culori pale, flori cu simbolistică și eventual, accesorii vintage: brose, fluturi de pene, dantelă. Extrovertitele, nonconformistele, vor miza pe culori tari, contrastante, elemente ludice, surprinzătoare: crengi, pene, accesorii din sârmă, chiar inserții de fructe și/sau legume.
Alege ce iți dorești tu, mireasă! Prietena sau mama sunt doar sfătuitori, vedeta preferată este doar o imagine, iar revistele si internetul doar mijloace de inspirație. Tu, împreună cu florarul veti hotărî ce buchet este perfect pentru tine!
Alternative la florile proaspete
Buchetele din brose sunt alegeri deosebit de potrivite pentru miresele romantice care isi doresc sa pastreze “vie” amintirea nuntii.
Buchetele din nasturi, din flori de pânză, din flori croșetate sau flori de hârtie sunt și ele optiuni, însă pentru miresele al căror stil s-ar defini ca ludic și original.
Amintirile de familie – broșele, panglicile de dantelă vechi, colierele de perle – pot fi armonios integrate în buchet.
Tema nunții
Buchetul tău de nuntă este “cireașa de pe tort” a decorațiunilor de nuntă. Dacă ai ales o temă a nunții ai grijă ca buchetul să fie unitar cu restul aranjamentelor din sală, cu buchetele nașei si domnișoarelor de onoare.
Ține seama de anotimpul în care se desfasoară nunta și folosește flori de sezon. Sunt mai puțin scumpe, au un efect estetic minunat și se păstrează proaspete mult mai mult timp.
Ține seama de stilul localului atunci când te gândești la aranjamentele de sală și la buchete. Pentru restaurantele cu specific românesc este bine să optezi pentru aranjamente cu spice de grâu, pentru nunțile în locații somptuoase poți visa la orhidee, pene de struț și hortensii globuloase.
Florarul
Limbajul florilor este direct și incredibil de suav. Dacă le tratezi cu tandrețe, te vor iubi și iți vor lumina ziua!
Designerul floral va fi cel mai bun sfătuitor atunci când vine vorba de buchetele de nuntă. Poți apela cu încredere la un astfel de designer, el știe cel mai bine cum să te ajute. Colaborarea dintre voi se va desfășura ușor și va fi una de succes dacă îi vei aduce fotografii cu rochia de mireasă și cu modelele de buchete preferate, dacă îi vei spune preferințele tale legate de culorile si accesoriile dorite de tine și dacă îi vei spune câteva cuvinte legate de stilul nunții și de bugetul alocat florilor.
Alege o florărie sau un designer floral recomandat de organizatori de nunți, de prietene, familie, de alte mirese sau ale cărui buchete te-au impresionat la prima vedere.
Stabiliți foarte clar toate detaliile, plătește-i avansul si fără grijă iți va livra buchetul cu o seară înainte sau chiar cu câteva ore înainte de cununia religioasă.
Sfaturi:
Cum păstrezi florile proaspete?
În cazul în care buchetele ajung la tine mai devreme, întrebă florarul dacă poți stropi florile cu apa, cu un pulverizator. Unii trandafiri se pătează!
Dacă le-ai primit cu o seară înainte păstrează-le în frigider, în compartimentul cel mai de jos, într-o cană cu apă, cu grijă să nu se ude funda cu care este legat buchetul. Înainte de a le purta asigură-te că sunt bine uscate cozile acestora.
Dă instrucțiuni stricte persoanei care le va ridica de la florarie. Florile trebuie să fie transportate cu grijă, pentru a nu se păta sau rupe, ele trebuie păstrate la întuneric și puse in apă rece până vor fi dezvăluite la ceremonia religioasă.
Odată ajunși la restaurant, cineva se va ocupa să le pună în apă până le vei arunca domnișoarelor necăsătorite.
Cum le porți?
Un designer floral știe cum să te învețe să porți cu grație un buchet. E secretul meseriei, bine păstrat!
- Buchetele cu cozi lungi, tip lacrimă se culcă ușor pe braț, pentru a oferi un suport tijelor florale.
- Buchetele cascadă se sprijină ușor pe rochie sau pe șold.
- Buchetele rotunde sau cele stil liber este bine sa fie ușor de apucat, ca sa nu te obosească, chiar de le vei purta intr-o singura mână. Aproape de corsetul rochiei, bineînțeles! Nu atinge florile de rochie! O poți păta.
Lasă un răspuns