Cum Lego au maniat multimea de oameni prin genul neutru de jucarii.

posted in: Jucarii | 0

In aceasta situatie este problema lui Lego : Principala piață de brick-uri din plastic tradiționale companiei de 4 miliarde dolari și mini – figurine sunt pentru băieți .

Desigur, unele fete se bucură de a face castele și zgârie-nori din cărămizi , la fel ca și frații lor , dar în 2011 , baietii de cercetare de piață Lego a constatat că 90 % din utilizatorii de Lego au fost băieți . Și acum , încercarea companiei de a aborda disparitatea a celor indignati de ” jucăriile neutre ” contingente .

Ei sunt oamenii , în cazul în care ați scăpat predicile lor , care insistă că separarea jucăriilor în ” băieți ” și ” fete ” categorii – chiar dacă , așa cum cu Lego , jucăriile nu sunt etichetate ca atare și segregarea este stricta – trimite un mesaj la fete că ei nu pot face anumite locuri de muncă , îi descurajează de la studierea știință , tehnologie și inginerie , precum și perpetuează stereotipurile de femei ca soții , mame și casnice .

Campania anti – Lego a început în 2011, când Lego , după ani de cercetare , a decis să facă ceva pentru a atrage fetele mai mici , cu linia sa de prieteni de cărămizi și mini- cifre . Spre deosebire de culorile primare luminoase ale seturi Lego regulate , de -ți prietenii culorile tind spre pasteluri de culoare roz și violet și moi . Cele comice mini- cifrele din liniile Lego regulate au fost înlocuite cu cinci subțire și tweens elegante din plastic de diferite etnii , fiecare cu propria ei poveste narativ , împreună cu pui , pisici , „My Little Pony ” horsies stil și animale pentru copii , de la pinguini de lei.

Fetițele sunt încurajate să facă lucrurile , bine : terase , bucatarii confortabile , cafenele , magazine de frumusete , boxe pentru cai , toate caracterizate printr- un nivel de detaliu decorativ necunoscut în universul Lego regulat .

Și ghici ce? Fetițele dragoste Prieteni . Până la sfârșitul anului 2012 , Friends a fost al patrulea cel mai bine vandut – linie de produse Lego și numărul de consumatori fata de jucarii Lego s-au triplat .

Lego nu poate câștiga pentru a pierde cu mulțimea de gen neutru , s-ar părea . Dar aici sunt cateva ganduri : Poate Lego încetat să fie difuzate acele anunțuri 1981 stil oferind fete în blue jeans șifonate că anunțurile nu a vândut multe convențional Lego la ambele sexe . Poate fetițe de fapt , cum ar fi culorile roz și violet , și le place de fapt decor pretind – acasă și pretinde mamei pentru pui de animale pentru copii .

Și băieți – poate sunt mai interesați în construirea de proiecte mecanice si arhitecturale mari cu cărămizi Lego lor, pentru că , așa cum a demonstrat Neuroscience , creierele lor sunt diferite și ele , ca un grup , au abilități spațiale superioare , în timp ce fetele tind să graviteze spre interpersonale conexiuni și povești .

Poate , cu alte cuvinte , nu e mai mult decât un grăunte de adevăr în stereotipurile de gen .

Și părinți , în cazul în care fiica ta vrea să faca un fort sau un zgârie-nori din brick-uri Lego regulate , nu exista nici o lege care vă împiedică trecerea printr-un magazin de jucării copii pentru a satisface dorintele ei .http://www.jucariicopii.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *