Cum mobilam livingul si sufrageria in acelasi spatiu

posted in: Mobilier | 0

Livingul unei case sau al unui apartament este camera care te intampina prima data cand intri intr-o locuinta; creaza prima impresie si senzatia de casa primitoare, decorata cu bun gust.

Locuinta perfecta este cea care are livingul separat de spatiul de luat masa; mai nou acest spatiu este cunoscut la dining iar in trecut era cunoscut ca sufragerie. Insa locuinta perfecta nu este de multe ori sinonim cu locuinta ideala; pentru unii idealul are norme si caracteristici proprii. Pentru unuii insa idealul se raporteaza si la bugetul disponibil in achizitionarea unei locuinte.

Linvingul in primul rand trebuie sa fie caracterizat de luminzitate, spatiu larg si care sa prezinte multe variante de mobilare. Ramane doar alegerea locatarilor cum profita de spatiu. Alegerea unei canapele pentru acest spatiu este poate unul din punctele de la care ar trebui sa se plece in amenajarea livingului. O buna solutie este o canapea tip coltar in 2 culori, una inchisa si alta deschisa, contrastanta. Coltul lung al canapelei trebuie amplasat pe peretele mic si coltul scurt pe peretele lung; se creaza astfel jocuri de  dimensiuni si contraste interesante. Canapeaua devine astfel pisea centrala a camerei de zi; pentru proportii ideale, cca 70% din piesele de mobilier care se regasesc in restul camerei ar trebui sa fie la aceeasi inaltime, plus sau minus 20 cm. Scaune, culori, o masuta de cafea si poate un sezlong colorat care sa dea viata spatiului din camera de zi.

La polul celalt se afla dinigul care trebuie sa fie intimj si mai putin oficial; trecerea dintre cele doua trebuie facuta usor, fara a schimba drastic decorul. Langa ferestra, la stanga de  biblioteca sau un perete tapetat este zona ideala pentru a menaja diningul. Alegeti dintre mese de bucatarie confectionate din lemn sau sticla, in functie de piesele de mobilier alese si in restul spatiului; completeaza cu scaune comode, o planta verde ornamentala si neaparat un corp de iluminat deasupra mesei pentru a aduce o lumina placuta si calda spatiului. Atentie insa; amplasarea unui corp de iluminat special pentru aceasta zona te va pune in imposibilitatea de a muta spatiul diningului in alta parte.

Atentia la detalii este cruciala intr-o astfel de situatie; amenajarea obiectelor, culorile alese si chiar si culoarea parchetului influenteaza foare mult aspectul final.

http://www.outletdesign.ro/scaune-23

http://www.outletdesign.ro/mese-si-masute-28

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *