Cum prevenim aparitia dermatitei seboreice

posted in: Boli | 0

Ati observat vreodata cat de multi oameni au probleme dermatologice? Una dintre cele mai frecvente afectiuni este dermatita seboreica, care consta in inflamarea pielii scalpului (si nu numai) si in aparitia scuamelor si a matretii. Cauzele acestei tulburari sunt multiple si au la baza seboreea, probleme neurologice si unele probleme de sorginte dermatologica.

Cum prevenim aparitia acestei tulburari?

Destul de simplu. In principiu, trebuie eliminati sau diminuati factorii de risc si mentinute regulile minime de igiena. Persoanele cu sanse mari de a dezvolta dermatita seboreica sunt: persoanele supraponderale, cele extrem de stresate, persoanele cu piele uleioasa, cat si cele cu istoric familial de boli neurologice (Parkinson si Alzheimer).

In ceea ce priveste regulile minime de igiena  si de preventie, acestea sunt:

a) daca aveti probleme cu matreata, atunci e bine sa va spalati pe cap de cel putin 3-4 ori pe saptamana, bineinteles, cu un detergent fara matreata;
b) cremele antifungice cu ketoconazol sunt o solutie buna pentru dermatita, iar partea buna e faptul ca ele nu necesita reteta si nici macar vizita la doctorul dermatolog;
c) folositi un sapun cu caracter usor;
d) daca dermatita apare in zona faciala, atunci nu trebui sa lasati parul facial sa creasca, intrucat el poate inrautati simptomele.

Singura parte buna la aceasta tulburare e faptul ca nu este contagioasa si nici nu altereaza in vreun fel starea de sanatate. Totusi, in functie de gravitate, dermatita seboreica poate cauza un disconfort psihic destul de mare, intrucat majoritatea bolnavilor se simt rusinati de conditia lor. Din acest motiv, e bine ca la cele mai mici semne de aparitie ale scuamelor sa va prezentati la un medic dermatolog bun, intrucat cu cat mai repede sunt tratate simptomele, cu atat mai mari sunt sansele ca aceasta afectiune sa nu se manifeste prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *