Cum putem recupera banii de pe asigurari

posted in: Automobile | 0

In momentul in care vindem o masina, suma platita pe asigurarea RCA poate fi recuperata, in cazul in care asigurarea RCA este valabila in continuare. Aceeasi procedura se aplica si in cazul unui autovehicul asigurat cu o polita CASCO care a fost platita de exemplu pana la sfarsitul anului. Pentru a calcula suma exacta care trebuie recuperata se poate folosi un calculator RCA. http://www.asigurarircaieftin.com/rca-calculator

Daca de exemplu vindem in luna iulie o masina pentru care a fost incheiata asigurarea de raspundere civila obligatorie in luna ianuarie pentru un an intreg, in acest caz putem inainta companiei de asigurari o cerere prin care solicitam rambursarea platii facute (deoarece, in fapt, plata respectiva a fost refacuta de catre noul proprietar al autovehicolului).

Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor a emis detalii clare despre asigurarile RCA si modul in care contravaloarea unei polite RCA platite poate fi recuperate. De asemenea exista precizari legislative referitoare la poliţele CASCO. http://www.fullcasco.com/

Cert este ca nu foarte multa lume cunoaste legislatia si faptul ca este indreptatita sa primeasca contravaloarea asigurarii ramase pana la sfarsitul perioadei contractuale in cazul in care vinde autoturismul. Litera legii spune ca ” Persoana care vinde un vehicul are dreptul să primească înapoi de la asigurătorul RCA partea din prima plătită, aferentă perioadei rămase până la expirarea valabilităţii asigurării, dacă nu a produs prejudicii pe perioada derulării contractului”.

Ca si actiune efectiva, persoana ca vinde masina trebuie sa se prezinte la brokerul de asigurare cu care a incheiat polita, avand asupra sa actele de identitate si contractul de vanzare cumparare al autoturismului, impreuna cu vechea polita RCA valabila pe numele sau. Pe baza acestor documente asiguratorul ii returneaza suma de bani care a fost platita deja in avans de catre acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *