Cum putem trnascende si purifica ego-ul negativ

posted in: Spiritualitate/Credinta | 0

Învățături din cartea Purificarea Egoului Negativ autor Dr. Joshua David Stone, din secțiunea librărie online a editurii AGNI MUNDI

Energia ofensivă şi critică venită din partea altor persoane trebuie înlocuită cu gândirea spirituală, Hristică și Buddhică.

Prima întrebare la care căutăm răspuns este aceasta: de ce îi atacă şi îi critică oamenii pe semenii lor? Răspunsul este simplu, nu au fost instruiţi despre cum să îşi controleze şi să îşi stăpânească propria minte, emoţiile şi programarea Ego-ului Negativ.

Toate persoanele vor trece prin situaţii în care sunt atacate şi criticate, atât timp cât acestea nu stăpânesc în mod corespunzător mintea, emoţiile şi transcenderea gândirii Ego-ului Negativ. Cu cât eşti mai faimos, cu atât mai mult încearcă unele persoane egoiste să te doboare.

Un alt motiv pentru care oamenii atacă şi critică este că, sunt conduşi de corpul emoţional. Atunci când permiţi sentimentelor şi emoţiilor tale să îţi controleze viaţa, Ego-ul Negativ devine programatorul acestor sentimente şi emoţii. Persoanele cu stimă de sine scăzută, concurează şi se compară în permanenţă cu alţii, încercând să se simtă bine în pielea lor. Sunt blocate în complexul Ego-ului Negativ de a fi mai buni sau mai răi decât alţii. Acestea sunt două faţete ale aceleiaşi monede.

Există un singur mod de a gândi, numit conştiinţa Spirituală, Hristică sau Buddhică, ce va transcende vechea gândire şi care va aduce iubire necondiţionată, iubire necondiţionată de sine, valoare de sine necondiționată, fericire constantă şi pace interioară permanentă pentru evoluție spirituală.

Nu este necesar să ataci, să critici, să îi răneşti pe alţii, să faci comparaţii şi să fii mai bun sau mai rău decât alţii. Aceasta este motivul pentru care Sai Baba a spus: „Dumnezeu este egal cu om minus Ego”.

Cum gestionăm situaţiile în care cineva se comportă aşa faţă de noi sau o altă persoană?

Primul lucru de făcut atunci când eşti atacat, judecat sau când cineva ți se adresează cu furie, este să îţi păstrezi puterea personală, iubirea necondiţionată şi valoarea de sine. Păstrează-ţi sfera de protecţie şi lasă energia negativă să alunece pe ea. Sfera de protecție va respinge energia negativă și nu se va implanta în subconştient. Nu lăsa persoanele respective să fie programatorii sentimentelor şi emoţiilor tale. Eşti cauza sentimentelor şi emoţiilor tale şi nu un efect al acestora. Astfel, răspunzi în loc să reacţionezi.

Nu-ţi asculta Ego-ul Negativ.

Acesta îţi va spune că persoana respectivă te-a pus în postură de inferioritate. Nu-l asculta, pentru că este o iluzie. Poţi fi pus într-o poziţie de inferioritate numai dacă eşti o victimă şi laşi persoana respectivă să fie cauza sentimentelor şi emoţiilor tale, în loc să fii tu cel care le generezi. Cheia este să nu spui nimic. Acest lucru îţi va surprinde atacatorul şi îl va pune pe gânduri, pentru că el este pregătit de luptă, iar tu eşti la fel de liniştit ca Buddha. Nu permite corpului emoţional să se activeze. Trebuie să rămâi calm, detaşat, raţional şi obiectiv.

În concluzie, ceea ce aş dori să spun despre această problemă a modului de gestionare a atacurilor şi criticilor altor persoane este că, „un atac este de fapt un strigăt pentru iubire”.

Follow bobby875:

http://agnimundi.ro/ Editura Agni Mundi vă urează bun venit în lumea cărților de evoluție spirituală pe care vi le prezentăm ca pe o provocare pentru a traversa granițele dintre știință, filosofie, credință și probleme existențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *