Cum reactionam la despartirea unui cuplu?

posted in: Locuri de munca | 0

Cu totii avem un prieten care a trecut la un moment dat printr-o sitatie dificila din punct de vedere emotional, iar unii dintre noi nu avem idee cum este mai bine sa procedam.

Cu toate ca incercam sa intelegem destul de bine situatia, stim cu siguranta ca pana nu te esti pus in situatia respectiva, nu ai cum sa intelegi mai bine. Trei lucruri de care trebuie sa tinem cont si care su siguranta ne vor ajuta sa gestionam mai bine situatia respectiva.

Cand prietena sau prietenul nostru trece printr-o despartire, suntem acolo pentru a-l sustine. Indiferent ca acest lucru presupune sa ramanem cateva zile impreuna sau orice alte lucruri, pana la urma, despre asta este vorba intr-o prietenie. In primul rand, nu trebuie sa discutam despre persoana respectiva. Oricat de furios sau furioasa este persoana implicata in relatie, este mai bine ca unele lucruri sa ramana nedivulgate. In astfel de relatii de pretenie, cel mai probabil au existat si astfel de momente cand unul dintre partenerii a divulgat mai multe aspecte ale relatiei lor, insa sa nu uitam ca rolul nostru este de a sustine moral prietenul, in niciun caz de a accentua despartirea.

Mai mult timp petrecut cu acesta. Poate ca nu este cel mai potrivit moment, insa daca o persoana conteaza pentru noi, atunci trebuie sa procedam in asa fel incat sa prioritizam cat mai mult timpul, sa avem activitati impreuna care il vor detasa de la momentul acesta neplacut prin care trece. Bineinteles, asigurandu-ne ca program este convenabil pentru amandoi, aceasta situatie va fi mult mai usor de depasit.

Chiar daca social media a devenit parte din viata noastra, trebuie sa invatam sa nu divulgam toate informatiile sau momentele grele prin care trecem pe retelele de socializare. Acest lucru poate accentua starea in care se afla prietenul sau prietena noastra. Majoritatea aleg sa se refugieze prin intermediul acestor platforme, insa in spatele noutatilor pe care le publica, cel mai adesea se afla o tristete din care ies cu greu.

Daca ne aflam in situatia in care nu ne putem concentra asupra probelemlor celuilalt, atunci, cea mai buna solutie este sa-i comunicam acest lucru, cel mai probabi, ultimul lucru la care s-ar gandii este sa se confrunte cu probelemele altei persoane. Femeile sunt cele care reusesc intr-un fel sau altul sa se consoleze, petrecand mai mult timp impreuna, prietenia fiind unul dintre cele mai importante lucruri pentru ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *