Cum reparam calculatorul ?

15/03/2015 | Autor: | Posted in Hardware

Cu totii folosim un calculator, fie el desktop, laptop, netbook, sau sub alte forme mai noi cum ar fi tabletele. Ne ajuta in activitatea de zi cu zi si practic ne face viata mai usoara.

Totul este OK pana momentul in care ceva nu mai merge cum trebuie. Cand cedeaza o componenta sau windows-ul ne da batai de cap stim ca trebuie facut ceva. Abia acum realizam ca PC-ul ne este indispensabil si trebuie sa gasim o metoda de a-l repara. Defectele pot fi de natura software sau hardware, bineinteles acestea doua putand fi in stransa legatura. Astfel din cauza unei componente defecte (a unui hardware stricat) putem sa intampinam erori software, erori de program. De exemplu, in cazul unei placute de memorie RAM defecte, putem sa avem erori de tipul BSOD (binecunoscutele ecrane albastre) sau freez-uri (atunci cand sistemul ingheata).

Putem alege sa incercam sa il reparam noi (riscam sa inrautatim situatia), sau putem apela la un service IT . De cele mai multe ori ne aflam in situatia de a nu putea repara singuri calculatorul, fie pentru ca nu avem cunostintele tehnice necesare, fie ca nu detinem dispozitivile necesare (hardware sau software) fara de care nu am putea face reparatia.

Este recomandat sa apelam la un service de calculatoare, avand in vedere avantajele pe care le ofera: rapiditate, eficienta mare, un cost mai mic.

Experienta cu o firma de reparatii calculatoare se dovedeste, de cele mai multe ori, una de succes, clientul alegand pe viitor sa apeleze in continuare la serviciile unor astfel de firme. Este cu atat mai tentant sa apelam la o firma de reparatii cu cat unele dintre reparatii sa pot face chiar remote, printr-o conexiune la internet, astfel nemaifiind necesara prezenta fizica la fata locului. Avem si avantajul ca putem fi prezenti in momentul in care inginerul repara efectiv calculatoarul, putand vedea in fiecare moment ce sa intampla. Astfel avem o garantie ca nu suntem pacaliti asupra pieselor si putem primi de asemenea explicatii referitoare la reparatia in sine.

Una din firmele care preseteaza reparatii pc in Bucuresti, este aceasta: click aici. In general exista tot timpul promotii + deplasarea gratuita la locatia clientului. Nu exista preturi ascunse, mai mult de atat, exista o lista cu preturi disponibila pentru oricine, tocmai pentru a nu exista dubii.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 1 articole .In curand si alte noutati.

Comentarii (1)

  1. Ioana Marculescu

    Ma puteti ajuta cu repararea unui monitor samsung de 17 inch?
    Am fiost cu el la multe firme de service si nimeni nu a inteles ce defect are.
    Nu doresc sa cumpar altul nou, este primul meu monitor cu ecran lcd si tin mult la el.

Lasă un răspuns