Cum sa achizitionezi o masina second hand

posted in: Automobile | 0

Putin romani isi mai permit astazi o masina noua. Majoritatea opteaza pentru o masina second hand desi au reticente in ceea ce priveste siguranta achizitionarii. In acest articol vom vorbi despre ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o masina la mana a doua.

In primul rand, fii foarte atent la anuntul auto. Siteurile dedicate anunturilor de masini permit postarea gratuita iar vanzatorii profita din plin de asta. Poti gasi acelasi vanzator si aceeasi masina la diferite preturi cu diverse descrieri pe site-uri variate. Anuntul trebuie sa precizeze detalii tehnice amanuntite dar majoritatea vanzatorilor ascund faptul ca masina a fost avariata.

Pozele anuntului trebuie sa fie facute din fiecare unghi al masinii si din interior. Dup ace te-ai hotarat sa achizitionezi masina, bineinteles ca stabilesti o intalnire pentru vizionare si test. Testul este cel mai important.

Dealeri autorizati ofera servicii de testare a masinilor second hand la un pret de aproximativ 200 de lei. Principalele verificari sunt diagnoza computerizata, verificarea de tinichigerie si verificarea componentelor mecanice. Automobilul se va urca pe evaluator pentru a se verifica daca sunt scurgeri de ulei, lichid de frana, cutia de viteze, starea componentelor mecanice si daca sunt lovituri pe sub podeaua masinii.

Al doilea pas este cautarea unui service care verifica vopseaua. Daca stratul este mai gros inseamna ca masina a fost avariata la suprafata.
Nu va incredeti in numarul de kilometri afisat in bord. In cazul unor masini cumparate de la vanzatori neautorizati, kilometrajul poate fi modificat, Puteti cere dealerului auto sa verifice computerul de bord.
Dupa ce te-ai hotarat si totul este in regula, urmeaza partea legata de acte. Daca masina nu este inmatriculata, trebuie sa ai grija ca ea sa aiba toate actele necesare inmatricularii in Romania.

Majoritatea opteaza pentru o masina neinmatriculata deoarece are pretul mai mic dar inmatricularea te poate costa mai mult decat te astepti. In cazul in care masina este inmatriculata, trebuie sa te asiguri ca are cartea de identitate cu folia RAR si talonul original. Nu uita de certificatul fiscal. Fara el nu vei putea sa o inscrii la circa financiara si politie.

Asadar, nu crede tot ce spune vanzatorul in anuntul auto. In urma evaluarii poti negocia pretul si totul este in favoarea ta. Asiguta-te ca masina iti indeplineste nevoile atat financiar cat si tehnic.
Succes in alegerea masinii ideale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *