Categorii
Cumparaturi

Cum sa alegem rochitele pentru fetite – la ce sa ne uitam

Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand cumparam rochite pentru fetite.

In primul rand atentie la material. E important sa fie din bumbac. Ocoliti poliesterul, lana, nylonul, chiar si in proportii mici. Chiar si la magazinele on line sunt trecute de obicei in descriere aceste informatii. Daca nu sunt trecute, intrebati pe email sau telefon inainte de a comanda, e cel mai safe.

Daca cumparati dintr-un magazin fizic cititi cu atentie eticheta, nu va incredeti doar in ce spune vanzatoatea, multe nu-si cunosc produsele.

Puneti intrebari despre rochitele pe care vreti sa le cumparati. Unde sunt produse (evitati made in China, daca la alte articole merge, la hainute nu se recomanda – consistenta materialului e alta, nu exista control asupra vopselelor folosite, asupra substantantelor bagate in containere pentru conservare, etc), daca sunt din bumbac, daca puteti da retur in cazul in care nu sunteti multumita de articol. Asigurati-va ca puteti da retur si in ce conditii. Unele magazine va asigura schimbarea produsului pe cheltuiala proprie, asigurati-va ca va asigura asta, altfel platiti pe retur cat nu face. Magazinele care dau 30 de zile perioada de retur sunt de obicei magazinele care-si cunosc marfa si care au avut putine retururi (adica hainutele sunt ok), preferabil sa achizitionati de la acestea.
De asemenea este util sa consultati un tabel de masuri. Daca magazinul respectiv nu are tabel de masuri, cautati pe google ‘tabel masuri haine copii’, e imposibil sa nu gasiti tabele sau imagini cu masurile dupa inaltime si varsta.
Atentie, luati in calcul nu atat varsta, cat mai ales inaltimea. Daca de exemplu fetita are 80 de cm si are 7 luni, cumparati rochite de 1 an, corespondente inaltmii de 80 de cm. Oricum, mai bine sa-i fie mai maricica in primul an, poate mai prinde si la anul sa o poarte, altfel o poarta cateva luni. Ganditi-va si daca cumparati rochitele in august. Vara e pe final, o mai poarta o luna, deci le cumperi oarecum pentru la anul. Calculati + 6 luni, caci din martie deja se pot purta rochitele, cu un colant/pantalonas pe dedesupt.

Sunt persoane care isi imbraca fetitele tot timpul anului in rochite, pe principiul ca fetita nu sta afara in zapada si ca acasa, la cresa, la gradinita, la bunica, in masina , etc…temperatura e mereu ok, iar cu ceva pe dedesupt este ok. Sunt de acord cu asta, dar pana la un punct.

Intrebati de asemenea daca rochitele sunt subtiri sau au captuseala de bumbac. Cand copilul transpira raman urme albe de sare pe rochita, asa ca e mai bine sa aiba o protectie , o captuseala care sa preia transpiratia.

Sper sa va fie utile informatiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *