Cum sa alegi o masa de billiard de buna calitate

08/07/2021 | Autor: | Posted in Hobby-uri

Asadar, ai luat decizia de a-ti cumpara o masa de biliard pentru acasa. Ca in cazul oricarui alt obiect care necesita o investitie mai serioasa, este bine sa fii cat mai informat despre caracteristicile unei mese de biliard, astfel incat sa cumperi o masa de buna calitate. Iata, mai jos, aspectele esentiale la care sa fii atent pentru a te feri de variantele de proasta calitate si a face cea mai buna alegere pentru tine.

Caracteristicile unei mese de biliard de buna calitate

In primul rand, este de mentionat faptul ca o masa biliard de foarte buna calitate te poate costa cateva mii de euro, asta datorita materialelor de inalta calitate din care este fabricata, atentiei la detalii, dar si a marcii.

Majoritatea dintre noi, insa, nu suntem dispusi sa cheltuim atat de mult, ceea ce inseamna ca unele compromisuri trebuie acceptate atunci cand vine vorba de materiale si design. Dar asta nu inseamna sa renunti complet la calitate, deoarece si mesele de biliard fabricate din materiale mai comune pot rezista multi ani, mai ales daca o intretii bine. Asadar, care sunt caracteristicile unei mese de biliard de buna calitate?

Printre cele mai importante sunt:

– Masa este confectionata din lemn masiv (cel putin partial, pentru modelele mai ieftine)
– Tacul, bilele si alte accesorii sunt rezistente, nu au defecte, si sunt usor de utilizat
– Masa este acoperita cu fetru pentru un joc precis
– Manta este imbracata in cauciuc natural
– Producatorul este o firma cu traditie si ofera garantie pe o perioada cat mai indelungata, instructiuni de intretinere a mesei, eventual si servicii de transport si montaj

Caracteristicile unei mese de biliard de proasta calitate

O masa de biliard ce nu va fi durabila in timp poate fi recunoscuta destul de usor dupa materialele ieftine cu care este confectionata, dar si dupa modul in care este confectionata, care va evidentia o lipsa de atentie la detalii.

Acorda atentie urmatoarelor aspecte:

– Masa este confectionata din materiale moi, care se indoaie usor, si acoperita cu un material pe care bilele se rostogolesc cu greu
– Suportul pentru bile este confectionat din plastic ce se indoaie usor
– Masa este instabila, se monteaza greoi, piesele nu se potrivesc
– Imbinarile si finisajele arata o lipsa de atentie la detalii
– Garantia este mica, lipsesc instructiunile de intretinere si montaj, serviciul de transport, si nu ai un numar de telefon (cel putin) dedicat pentru rezolvarea rapida a problemelor ce pot aparea
– Firma producatoare este necunoscuta, nu poti gasi mai multe detalii despre ea online, sau are recenzii proaste

Iata, asadar, ca alegerea unei mese de biliard nu este chiar o misiune usoara. Insa, in final, placerea de a juca pe o masa ce corespunde exigentelor tale va fi cu atat mai mare, deoarece vei sti ca ti-ai oferit un cadou care merita toti banii.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 19 articole .In curand si alte noutati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?