Cum sa alegi un parfum care sa persiste

posted in: Lifestyle | 0

Iti surade ideea de a avea un parfum puternic? Un parfum care sa reziste ore sau chiar zile in sir, fara sa fii nevoita a-l aplici incontinuu?

Ei bine, acest lucru nu este deloc imposibil, mai ales daca stii cum sa-ti alegi parfumul.

Asadar, in materialul de astazi iti vom prezenta cateva dintre criteriile de care sa tii cont in alegerea unui parfum persistent.

Trebuie sa tii cont totodata ca, persistenta unui parfum depinde de pH fiecarui tip de piele in partea, ceea ce inseamna ca persistenta poate fi mai ridicata sau mai scazuta, de la o persoana la alta, in functie de acest criteriu.

Un prim indicator al persistentei parfumului sunt esentele din alcatuire. Daca ai un pH pretentios, pe care rareori persista un parfum, atentia la note este un aspect foarte important. De pilda, alegand un parfum care are note lemnoase, cafea si/sau piele, acesta va avea garantat o persistenta mai ridicata decat un parfum fresh si floral.

De asemenea, tipul de esenta poate avea de asemenea un rol extrem de important. Exista mai multe tipuri de esente – parfum, apa de parfum si apa de toaleta. Acestea au gradul de persistenta ridicat fix in aceasta ordine, ceea ce inseamna ca un parfum de tip esenta va fi mai concentrat si mai persistent fata de o apa de parfum si acestea vor fi inzecit mai persistente fata de o apa de toaleta. Marele dezavantaj e ca foarte putine branduri ofera spre vanzare parfumuri pure, datorita costurilor mult prea ridicate.

Destinatia unui parfum, corelata deseori cu esentele si notele unui parfum este din nou, la fel de importanta. Un parfum de seara sau de iarna va avea intotdeauna cateva esente lemnoase si//sau intense, ceea ce inseamna ca aceste parfumuri vor fi mai intense si mai persistente pe un pH pretentios. Totodata, unele parfumuri se intensifica ca persistenta si ca miros daca sunt purtate in sezonul potrivit.

De exemplu, parfumurile de iarna au o longevitate mai ridicata in sezonul rece, iar cele fresh in sezonul cald. In plus, si perceperea acestora de catre sistemul olfactiv va fi cu totul alta.

Parfumurile cu o concentrație mai mare de uleiuri aromatice, sunt de obicei mai persistente decat apele de toaleta sau cele de colonie.

Concentrația mai mare de uleiuri aromatice rezista mai mult timp pe piele.

Cel mai bun mod de a determina persistența unui parfum este sa il testezi pe pielea ta.

Aplica o cantitate mica pe incheietura mainii sau pe o hartie speciala pentru testarea parfumurilor și observa cat timp rezista mirosul și cum evolueaza  el in timp.

Alege branduri cunoscute sau parfumuri inspirate din marcile cunoscute

Modul in care aplici parfumul poate influența persistența sa.

Asigura-te ca aplici corect parfumul pe piele hidratată și ca nu pulverizezi in exces.

Zonele calde ale corpului, cum sunt incheieturile mainilor,gatul,zona din spatele urechilor, pot ajuta la amplificarea și prelungirea mirosului.

Persistența unui parfum poate varia în funcție de diferite condiții și medii. Este posibil ca un parfum sa reziste mai mult in anumite sezoane sau in functie de clima.

Poti sa faci mai teste șcu diverse parfumuri in diferite situații pentru a gasi pe cel care va rezista cel mai mult pe pielea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *