Cum sa alegi un traducator tehnic

posted in: Servicii | 0

Traducerile tehnice sunt recunoscute drept fiind unele dintre cele mai dificile tipuri de traduceri scrise. Acest lucru se intampla datorita faptului ca translatorul trebuie sa faca fata unei sarcini foarte dificile: trebuie sa traduca textul tehnic cu profesionalism si in mod corect, iar in plus trebuie sa se asigure ca nu altereaza intelesul textului. O greseala realizata de un traducator autorizat poate pune in pericol diferite echipamente sau chiar vieti omenesti. Din acest motiv, un traducator tehnic trebuie sa tina pasul mereu cu inovatiile tehnice.

In continuare va prezentam cum puteti gasi astfel de specialisti. Speram sa reusiti sa alegeti cu grija un traducator autorizat data urmatoare cand aveti nevoie.

In primul rand nu toti inginerii cunosc limbi straine suficient de bine pentru a realiza traduceri tehnice de calitate. In acelasi timp, nu toti translatorii sunt la curent cu cele mai noi tehnologii disponibile pe piata. Aceste tehnologii pot fi doar la nivel de prototip.

In al doilea rand, este foarte dificil sa alegi un traducator tehnic competent. Piata din Romania este plina de asa numitii translatori specialisti, care practic se imagineaza a fi traducatori tehnici daca folosesc un dictionar tehnic si cunosc nativ limba straina in care se face traducerea. Dificultatea aici consta in identificarea specialistului real dintre cei incompetenti.

Iar in al treilea rand, in functie de nivelul traducatorului, servicile lui pot fi destul de costisitoare pentru companie. Un traducator tehnic care realizeaza traduceri tehnice de calitate valoreaza destul de mult. Este putin probabil ca o astfel de persoana sa-si vanda serviciile ieftin. Chiar daca accepta sa lucreze putin mai ieftin, cel mai probabil o face in timpul liber ca si freelancer. In astfel de cazuri, timpul de livrare al documentelor este mult mai mare.

Dupa cum vedeti, este o adevarata problema pe aceasta nisa a traducatorilor tehnici. Piata traducerilor sufera de lipsa traducatorilor tehnici de buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *