Cu singuratanta daca esti doritor de carnet auto te-ai informat inainte sa alegi o scoala de soferi. Si de asemenea, cu siguranta ai auzit de povestile de groaza pe care unii cursanti le spun despre instructorii de care au avut parte.
Conform sfaturilor oferite de www.i-drpciv.ro, Instructorii care nu acorda atentie cursantului in trafic, vorbesc la telefon sau citesc ziarul, nu fac toate orele de pregatire practica sau chiar cer spaga in anumite situatii sunt genul de persoane de care trebuie sa te feresti cu orice pret atunci cand alegi scoala de soferi.
Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi un instructor auto.
1. Rata de promovabilitate a cursantilor pe care instructorul auto i-a pregatit
Se presupune ca rata de promovabilitate trebuie sa depaseasca un procent de 60%. Acest procent poate fi sau nu luat in calcul, iar acesta nu tine in totalitate de instructor. Promovabilitatea nu tine in totalitate de instructor, o mare parte cazand pe umerii elevilor si pe prestia acestora la examene.
2. Personalitatea instructorului
Nimeni nu isi doreste ca in momente de presiune sau dificile sa aiba in dreapta lor un instructor care tipa sau adreseaza injurii, se enerveaza sau nu are rabdare. Nu este tocmai usor sa iti dea seama de toate aceste lucruri de la prima intalnire dar in urma unei discutii scurte cu instructorul auto ar trebui ca fiecare persoana sa isi faca o parere despre profesorul care le va fi aleatori pe tot parcursul orelor de sofat. In aceasta discutie este indicat sa punctezi clar si concis ce asteptari ai de la orele de curs si cum doresti ca acestea sa se desfasoare.
3. Experienta ca instructor auto
Ca si rata de promovabilitate acest criteriu este unul care nu se aplica in toate cazurile. Un instructor cu experienta poate fi un instructor deja obosit si fara entuziasm pe cand unul tanar poate avea dorinta de a preda cat mai bine. De foarte multe ori alegerea unor instructori tineri poate fi cea buna in cazul in care acestia sunt cu adevarat pasionati si entuziasmati de munca lor. Dorinta de a preda arta sofatului cat mai bine nu se leaga intodeauna de experienta in domeniu.
4. Consulta parerile fostilor elevi
Este important sa inveti din experienta fostilor cursanti. Este adevarat ca nu mereu aceste pareri sunt si cele adevarata dar in proportie de 60% review-urile ilustreaza adevarul.
Lasă un răspuns