Cum sa faci fotografii de nunta cat mai reusite

posted in: Nunti | 0

Ghici ce! Rochiile de mireasa sunt albe.

Da, este adevarat…. si a fost adevarat de peste 150 de ani. Daca vrei ca rochia sa ramana alba si nu un gri plictisitor, atunci probabil ai nevoie sa apelezi la compensarea expunerii pozitive .

Contorul de lumina al camerei va vedea rochia alba si va crede ca este luminata, dar nu este luminata- este doar alba! Camera are tendinta de a compensa acest obiect de “luminozitate” puternica si va reduce expunerea rochiei la o nuanta mult prea inchisa. Compensarea expunerii positive rezolva aceasta problema intr-o clipita.

Angajeaza un al doilea fotograf

Majoritatea fotografilor incepatori trec peste angajarea unui al doilea fotograf pentru a-i ajuta in zilele nuntii. Daca din punct de vedere financiar iti poti permite, cu siguranta isi merita toti banii sa angajezi si un alt fotograf cu care sa lucrezi in ziua nuntii. Fotografiile vor fi mai bune, vei avea la dispozitie un al doilea echipament in cazul intampinarii de probleme si va fi putin probabil sa ratezi cadre
importante.

Exista un mod usor(si ieftin) de a angaja un al doilea fotograf

Trimite email unor fotografi locali la inceput de drum si posibilitatea unui schimb reciproc de servicii. Tu vei fi “secundul” lor, si ei vor fi la randul lor “secundul” tau.

Fa-ti provizii

Cu o singura baterie este putin probabil sa termini ziua. Mergi la magazin si cumpara o baterie de rezerva pentru camera. Chiar daca nu va fi necesara, vei fi linistit!

Ai grija sa nu ramai fara memorie

Cand fotografiez la o nunta, obisnuiesc sa folosesc o camera cu slot dublu de memorie deoarece imi permite sa clonez fiecare fotografie. Toate fotografiile vor fi memorate pe ambele carduri. Este o buna masura de siguranta, dar de asemenea se vor folosi multe carduri de memorie pentru o nunta. Niciodata nu as fotografia o nunta cu mai putin de 30 giga de memorie in geanta. Aproape niciodata nu trag atatea cadre, dar nu vreau sa fiu pus in situatia de a ma panica la ideea ca as putea ramane fara memorie.

Nu le sta in cale

Mirii isi doresc un fotograf placut si jovial, dar ziua aceea este despre EI si nu despre tine. Fa din fotografie partea amuzanta a nuntii, dar fii invizibil pe cat posibil. Cu atat mai mult in timpul ceremoniei si al toastului. Ofera-le spatiu si monteaza un obiectiv mai lung pentru aceste momente.

Nu rata detaliile!

Fotografiaza verigheta miresei pe Biblia preotului, nasturii de pe rochia miresei, varftul tortului etc. Mireasa a petrecut luni de zile pregatind totul pana la cel mai mic detaliu si va aprecia fiecare poza a acestor mici detalii. Eu obisnuiesc sa fotografiez mici detalii atunci cand se fac pregatiri in salonul de nunta deoarece luminile sunt aprinse si este mai usor sa captez esenta acestor detalii.

Daca doriti sa aflati si alte informatii utile legate de acest domeniu de activitate, va rugam sa ne vizitati website-ul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *