Cum sa faci un aluat genial pentru pizza

posted in: Arta culinara | 0

Marea majoritate a pizzeriilor au la baza un aluat aproape identic, iar cei care se diferentiaza prin calitate si gust, au de castigat din toate punctele de vedere.

Baza unei pizza este in aluat iar in urmatoarele randuri veti afla informatii privind pregatirea unui aluat extrem de gustos pentru pizza de casa sau pentru pizzeria voastra.

Ingredientele aluatului de pizza

Primul ingredient si cel mai important este faina. Acest ingredient reprezinta coloana vertebrala al unui aluat iar recomandarea este sa folositi o faina cu o cantitate mare de gluten. Glutenul din faina contine o cantitate mare de proteine iar acest lucru ajuta aluatul, facandu-l mai elastic. Apa este de de asemenea extrem de importanta, aceasta intra in contact cu toate ingredientele, ajuta la mentinerea temperaturii si activeaza drojdia cat si glutenul din faina. Zaharul este o hrana pentru drojdie, ajuta aluatul sa creasca considerabil, adauga o culoare usor maronie aluatului si nu in ultimul rand ofera gust. Sarea creste puterea aluatului final si incetineste cresterea rapida a drojdiei astfel incat aluatul sa nu creasca prea repede oferind un gust neplacut. Uleiul, pe langa actiunea sa asupra gustului are abilitatea de a face blatul de pizza mai usor de manevrat, fara ca acesta sa se lipeasca de recipientul de gatit sau de maini, acest ingredient fiind de cele mai multe ori ultimul adaugat. Nu in ultimul rand, drojdia este ingredientul care ajuta aluatul de pizza sa creasca, hranindu-se cu zaharul adaugat, dand nastere dioxidului de carbon care contribuie la dezvoltarea aluatului. De asemenea, drojdia adauga savoare si aroma.

Combinand aceste 6 ingrediente intr-un mod echilibrat putem da nastere unui blat de pizza extrem de gustos care va contribui la finalizarea unei pizza delicioase.

Reteta aluatului de pizza

Primul ingredient pe care trebuie sa il adaugati este apa iar pentru acesta veti folosi 1 litru de apa. Cand se combina cu restul ingredientelor se obtine circa 1 kg de aluat. Este foarte important sa folositi o faina cu grad crescut de gluten pentru a crea un blat de pizza subtire si usor crocant. Al doilea ingredient este sarea, se va adauga intr-o cantitate de 200-300 de grame. Al treilea ingredient este zaharul care trebuie folosit cu 100 de grame mai mult decat sarea pentru cantitatea de apa utilizata. Urmatorul ingredient este faina care se adauga intr-o cantitate de aproximativ 1 kg. Ultimul ingredient este drojdia. Se pot adauga 2 sau 3 cubulete de drojdie. Se amesteca aluatul pentru 6 minute apoi adaugati usor uleiul in timp ce mestecati. Se adauga o cantitate de 150-200 gr de ulei.

Aluatul de pizza este o parte foarte importanta in prepararea unei pizza de calitate, acesta impreuna cu modul in care preparati sosul de pizza care ofera o unicitate desebita si un gust extreme de placut. Puteti apela la o firma de livrare pizza pentru a face o comparatie intre blatul creat de tine si ce livreaza respectiva companie. Este posibil sa observati o diferenta in favoarea ta. https://5minutepizza.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *