Cum sa fii un fotograf de nunta profesionist

posted in: Nunti | 0

Stai cat mai aproape in timpul ceremoniei

In timpul ceremoniei pozitioneaza-te cat mai aproape de miri pentru a te asigura ca vei obtine cea mai buna poza a sarutului, verighetelor, etc. Si fotografiaza noul cuplu in ipostazele dintre ceremonie si receptie.

Sfatuieste-te cu preotul !

Bisericile au politici diferite in ceea ce priveste fotografiatul in biserica. Unele nu accepta folosirea blitului. Altele au restrictii asupra pozitionarii fotografului in timpul ceremoniei etc. Intreaba pentru ca totul sa fie in regula.

Invata sa lucrezi cu lumina naturala

Tine minte sa ai in vedere umbrele de pe fete atunci cand te folosesti de lumina naturala.

Incheie un contract

Foarte multe lucruri pot decurge intr-o maniera neplacuta la o nunta in ceea ce priveste fotografiile. Incheie un contract pentru a te proteja de un posibil process si pentru a stabili din start ce asteptari ar trebui sa aiba cuplul de la tine.

Obtine programul receptiei

Fotograful poate foarte usor sa piarda momentul taierii tortului, aruncarii buchetului, etc. In timp ce fotografii sunt de obicei buni in a stabili un program cu miresele pentru momentele importante de inceput cum ar fi fotografiile cu mireasa/mirele, deseori uita sa se consulte cu mireasa si in ceea ce priveste programul momentelor importante pentru a nu le rata. De obicei asta se intampla atunci cand fotografiezi singur.

Vedere de ansamblu, sau decupaje ?

La discutia cu potentialii client, afla de la inceput ce isi doresc mai mult, cum ar fi poze de ansamblu sau poze in detaliu. Te ajuta foarte mult sa iei deciziile cele mai bune atunci cand vei fotografia evenimentul.

Adu o trusa de urgenta pentru nunta

Este important sa ai la tine o trusa de urgenta specifica nuntilor care sa contina obiecte standard pentru o nunta( ace de par, panglica, solutie pentru indepartarea petelor, etc.) si un umeras clasic, din lemn, pentru fotografierea rochiei.

CELELALTE trei mici cuvinte

Roaga mirii sa iti descrie in trei cuvinte viziunea lor asupra acelei zile, apoi pastreaza aceste cuvinte in minte in timp ce fotografiezi! Daca ei spun “distractie”, nu rata nici o ocazie de a surprinde un moment amuzant. Daca ei spun “romantic”, pastreaza in minte si surprinde fiecare moment de dragoste pe care mirii il vor imparti in acea zi/noapte. Da, tu esti fotograful, dar ziua este a lor. Fa ca arta ta sa reflecte asta !

Uita de detaliile miresei si vei fi distrus !

Este uimitor cum multi fotografi ajung sa fie atat de capturati in detaliile fotografierii nuntii incat uita sa fotografieze elemente ce tin in totalitate de mireasa. Multi fotografi prefer sa fotografieze mireasa intr-o alta zi decat cea a nuntii, astfel avand mai mult timp la dispozitie doar cu ea.

Viziteaza locatia cu o zi inaintea nuntii

Daca este posibil, inspecteaza dinainte localul evenimentului. In acest fel vei sti unde sa te pozitionezi pentru a surprinde cele mai bune ipostaze.

Daca sunteti la inceput de drum in ale fotografiei de nunti, site-ul nostru este locul perfect pentru a afla multe informatii utile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *