Categorii
Design Interior

Cum sa folosim corect sursele de lumina in caminul nostru

Asa cum lumina naturala a soarelui este reflectata de suprafete, vegetatie si mediul incojurator pentru a crea forme, culori si umbre armonioase, asa si noi ar trebui sa se tinem cont de sursele de lumina folosite in amenajarea si decorarea caminului. Iata de ce este necesar asadar sa folosim surse de lumina care au intensitati diferite si sa tinem cont de asta in pozitionare lor in interiorul caminului; atmosfera este influentata intr-o maniera drastica de aceste artificii.

Tehnologiile din ziua de azi ne permit sa alegem corpuri de iluminat diverse; becul tungsten este inlocuit de becurile moderne fluorescente , luminile cu led sau cele fluorescente. Sursele de lumina astazi se impart in surse care ilumineaza general si surse care distribuie lumina specifica pentru o anumita activitate; astfel pentru iluminat general avem lustre si candelabre care distribuie suficienta lumina pentru o intreaga camera. Lustrele sau candelabrele se potrivesc intr-o incapere mare, cum ar fi un living spatios, o camera de zi sau parterul unei case spatioase; acestea au de regula mai multe becuri ceea ce face ca lumina distribuita sa fie una puternica.

Sursele de lumina pentru activitatile specifice sunt veiozele; cele mai bune veioaze sunt cele care pot fi usor mutate de ici colo in functie de spatiul in care dorim sa desfasuram anumite activitati cum ar fi: impletit, brodat, citit sau alte activitati de lucru manual. Abajurul veiozelor trebuie sa fie translucid pentru a distribui lumina clara sau in culori care caracterizeaza intregul colorit al camerei; o alta ideea este sticla mata care este foarte moderna si distribuie o lumina calda si linistitoare dar mai pala. Totodata, specialistii in design interior recomanda lampadarele care sunt atat de moderne si in acelasi timp si practice; bratele mobile sunt perfecte pentru ca ne ajuta sa distribuim lumina in directiile in care ne desfasuram activitatile.

Tot specialistii sunt cei care recomanda becurile compact fluorescente; acestea au o viata mai lunga, nu emit caldura mare si au inceput sa aiba preturi din ce in ce mai accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *