Cum sa identifici bijuteriile false

posted in: Bijuterii | 0

Probabil ai auzit de expresia „cine detine informatia, detine puterea”. In acest caz, nu poate fi mai corecta si relevanta. Pe zi ce trece, probabilitatea de a cumpara bijuterii false devine din ce in ce mai mare.

De cele mai multe ori, ne bazam pe increderea vanzatorului atunci cand achizitionam o bijuterie. Ei bine, dupa ce vei citi acest articol nu vei mai fi nevoit sa te bazezi doar pe incredere, putand sa distingi bijuteriile din argint de cele false.

Inainte de a intra in detalii, trebuie sa mentionez si cateva motive pentru care ar trebui sa te feresti de bijuteriile false. Pretul acestora este de obicei mai mic, insa calitatea este mult inferioara in raport cu pretul platit. O bijuterie falsa nu va rezista niciodata la fel de mult precum o bijuterie autentica, de cele mai multe ori falsurile stricandu-se dupa cateva purtari.

Acum hai sa vedem la ce aspecte trebuie sa fim atenti cand cumparam bijuterii din argint pentru a ne feri de falsuri:

Ai grija de unde cumperi

Aceasta metoda poate fi extrem de eficienta, deoarece nu vei gasi niciodata falsuri in magazinele fizice si online de bijuterii. Daca ai dubii in privinta autenticitatii bijuteriilor dintr-un magazin fizic, poti verifica usor, fiind atent la diferite detalii precum calitate si inscriptia 925. Daca este vorba despre un magazin online, intotdeauna serviciul clienti va fi dispus sa te ajute si sa demonstreze autenticitatea produselor.

Trebuie sa ai grija atunci cand cumperi de pe site-urile de anunturi sau din targurile de vechituri (in general, de la acele persoane a caror marfa nu trece prin diferite controale pentru a-i dovedi autenticitatea). Asa ca daca cumperi de pe site-uri de socializare sau de anunturi, ai grija ca poza sa arate suficiente detalii si ca poti returna produsul daca nu esti multumit.

Inscriptia caracteristica bijuteriilor din argint 925

Poti identifi ca bijuteriile din argint extrem de usor, prin gasirea inscriptiei caracteristica pieselor din argint 925. Argintul mai poate fi inscriptionat cu 800, 958 si 999, toate acestea marcand puritatea argintului. O puritate mai mare nu inseamna o calitate mai mare a piesei.

Dar daca bijuteria mea este de puritate 92,5% argint, ce contine restul de 7,5%? Ei bine, un aliaj, de cele mai multe ori cupru. Iar, daca bijuteria ta este doar placata cu argint, inseamna ca stratul superior este constituit de metalul pretios, dar „miezul” este aliaj. Asa ca vei obtine o calitate mai proasta, stratul din argint putand usor sa se deterioreze.

Verificarea calitatii bijuteriilor

Cand cumperi bijuterii din argint autentice, acestea au o stralucire caracteristica, arata perfect si au o greutate tipica. Atunci cand cumperi o bijuterie din argint, analizeaza-o cu grija: are ea stralucirea caracteristica metalului pretios? Gasesti un defect cat de mic? Iti ofera o impresie de calitate si incredere sau pare ieftina la atingere?

Uneori nu iti poti da seama de aceste detalii. Recunoastem ca uneori trebuie sa mergi si pe intuitie. Asa ca, daca simti ca ceva este in neregula, atunci probabil achizitia este una proasta.

Acum vei putea achizitiona mult mai inteligent bijuterii din argint, fiind constient de cateva trucuri de identificare a bijuteriilor false. Spor la cumparaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *