Categorii
Cursuri online Matematica

Cum sa il atragi pe copil sa ii placa matematica inca din clasele primare

Pentru multi dintre copii matematica e privita ca ceva inabordabil si care nu va fi niciodata inteles.

Parintii se enerveaza cand cei mici nu pricep nici cele mai elementare operatii. Daca din primele zile un parinte sau invatator s-a rastit la copii, s-a terminat. Cu greu ii poti convinge ca si ei pot rezolva exercitii si probleme.

Intotdeauna iti vei da seama ca unui copil nu ii place matematica, atunci cand devine ultima materie la care lucreaza, nu are rabdare sa citeasca teoria, nu cauta sa inteleaga ceea ce citeste sau i se preda la clasa sau nu lucreaza suplimentar pentru a-si depasi limitele.
Ei bine, cu 123edu.ro matematica este inteleasa si se parcurg toate capitolele predate la scoala. Pentru a nu interveni o rutina sau plictiseala, pentru aceeasi notiune s-au creat mai multe tipuri de exercitii care ajung la acelasi rezultat: intelegerea.

Aplicatia nu le cere copiilor sa fie olimpici, ci doar sa o inteleaga pentru a putea avansa. Este foarte important ca orice copil sa stapaneasca lumea numerelor si a operatiilor incepand cu operatii simple. Pe masura ce copilul capata incredere in el, va putea ajunge la performanta de a rezolva si probleme mai complicate.

De multe ori am auzit parinti spunand ca “al meu nu e in stare sa faca la matematica”. Ba da, orice copil e in stare daca persevereaza si are alaturi parinti care cred in el si care il indruma sa lucreze. Rezultatele nu se vad in primele ore, dar lucrand constant si nu mai mult de un subcapitol pe zi cu siguranta mintea lui va gandi in maniera matematica, va fi mai ordonata si daca lucreaza cu placer cu siguranta isi va dori mai mult si performantele lui scolare vor creste.

Platforma educationala 123edu.ro a fost create atat pentru copiii care considera ca nu se poate lipi matematica de ei, dar si pentru copiii care au un ritm mai rapid de intelegere si aprofundare. Un mare avantaj al platformei este ca este structurata pe capitol si subcapitole, exact ca la scoala si atunci si parintelui si copilului ii va fi mult mai usor sa parcurga materia.

Parintii trebuie sa aibe incredere in copiii lor, lasandu-i singuri sa lucreze, cu exceptia cazurilor in care nu stiu sa citeasca pentru ei vor primi statistici cu privire la intreaga activitate pe e-mail. Parintele isi va forma o idee de ansamblu asupra intregii activitati si va putea vedea toate testele pe care le-a lucrat.

Fiti alaturi de copii inca din primele clase primare si incurajati-I sa lucreze.

Mihaela Antoni
123edu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *